ABC kopieert 1984-commercial van Apple

tags:
Userpica

Tv-zender ABC heeft zich bij het maken van de promo voor de nieuwe talentenjacht Duets sterk laten inspireren door Apple.

Voor de gemiddelde Machead is het toch wel de beste commercial ooit gemaakt: het spotje dat werd uitgezonden ter gelegenheid van de introductie van de Mac in 1984. Het filmpje toont een vrouw die een moker gooit naar een Big Brother-achtige figuur die de gehersenspoelde massa toespreekt.

Bij Apple mogen ze graag klagen dat anderen aan de haal gaan met hun briljante ideeën. Dat geldt – bijna dertig jaar na de eerste vertoning – nu ook voor de 1984-commercial. De promo voor de zoveelste talentenshow (ook al zo origineel!) van ABC is namelijk een wel heel opzichtige kopie van het spotje van Apple. Kijk zelf maar…


Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Dit is zo duidelijk een kopie of 'knipoog' naar de Apple commercial dat het juist leuk is, toch? Begrijp ook niet wat iemand hier erg aan zou moeten vinden. Het lijkt me heel sterk dat Apple of producten van Apple op enige manier invloed zouden ondervinden door dit spotje. Gewoon lekker zo laten. Mensen die het origineel niet kennen ondervinden er geen hinder van en mensen die de 1984 commercial wel kennen vinden het waarschijnlijk wel leuk. Ik wel in ieder geval.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ze hebben zelfs de Low-definition videokwaliteit overgenomen. FullHD, waarom zouden we?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 53 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl