Me Craft/You Industry

Symposium over de maakbare toekomst van industrie.

Me Craft/You Industry; Symposium over de maakbare toekomst van de industrie onderzoekt designprocessen van toen en nu en kijkt naar de toekomst van het 'werklandschap'. Het symposium onderzoekt de verschillende relaties tussen industrie en ambacht en de betekenis van industriële en ambachtelijke processen van vroeger en nu.

Programma en sprekers
Het symposium ontwikkelt Premsela in samenwerking met het Zuiderzeemuseum en Jurgen Bey. Ontwerper en researcher Sophie Krier is als extern redacteur aangetrokken. Sprekers zijn kunsthistoricus, kunstenaar en curator Iftikhar Dadi (Cornell University, VS), filosoof Henk Oosterling (verbonden aan de Erasmus Universiteit en initiatiefnemer van Rotterdam Vakmanstad),  architect, designer en researcher Fiona Raby (partner Dunne & Raby. London) researcher en programma coördinator Christiaan Bolck (Wageningen UR, afdeling Biobased Products), software ontwikkelaar, schrijver and hacker Smári McCarthy (IJsland) en ontwerper en directeur Sandberg Instituut, Jurgen Bey. Daarnaast zulle een aantal tentoongestelde ontwerpers mee discussiëren: Sonja Bäumel, Kieren Jones, Unfold, Trikoton, Studio Glithero en Forma Fantasma. De moderator van de middag is Hans Kennepohl (www.seriousculture.nl). Download hier het programma (PDF).

Dit werklandschap is een centraal begrip in het werk van Rianne Makkink en Jurgen Bey (Studio Makkink & Bey), de curators van de tentoonstelling NIJVER|heden, de evolutie van de ambachten, die nog tot 12 februari in Enkhuizen te zien is. In de visie van Makkink en Bey zullen we nijverheid in kunnen zetten om het industriële landschap vorm te geven en te werken aan kleinschalige, locale innovatie en industrie.

Tentoonstelling NIJVER|Heden
NIJVER|heden toont met werk van diverse ontwerpers hoe de historische ambachten in het voormalige Zuiderzeegebied zijn geëvolueerd en hoe ze het hedendaags ontwerp en industriële processen beïnvloeden. Energievoorraden slinken, de berg afval wordt hoger en steeds meer land wordt bebouwd. De ontwerpers in NIJVER|Heden zijn ieder op hun eigen manier bezig met het bedenken van oplossingen voor deze problematiek.

www.zuiderzeemuseum.nl

symposium: 27/01/2012

expositie: tot 12/02/2012

Datum: 27.01.2012 - 12.02.2012
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 108 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl