Andre Kuipers kan nog even oefenen

tags:
Userpica

De lancering van het eerste commerciële onbemande ruimtevrachtschip SpaceX Dragon werd enkele seconden voor de lancering afgebroken.

Het onbemande vrachtschip Dragon van het bedrijf SpaceX zou afgelopen zaterdag geschiedenis schrijven als eerste commerciële ruimteschip ooit dat naar het Internationale ruimtestation ISS zou vliegen. In de laatste seconde voor de lancering registreerden computers een te hoge druk in één van de negen raketmotoren en onderbraken de lancering van de Falcon 9 raket die de Dragon de ruimte in moest brengen.

SpaceX denkt op zijn vroegst dinsdag weer een poging tot lanceren te kunnen doen. Het onbemande vrachtschip Dragon moet een halve ton aan voedsel en reserveronderdelen naar het ISS brengen. De Nederlandse astronaut André Kuipers heeft de taak de Dragon binnen te loodsen en is bezig de procedure van het docken intensief te oefenen.

NASA heeft de private bedrijven SpaceX en Orbital Sciences Corp miljardencontracten beloofd om het ISS te bevoorraden. Zodra de Dragon-missie slaagt, wordt het contract geldig. SpaceX heeft de Dragon echter zo ontworpen dat het ruimteschip in de nabije toekomst ook astronauten naar het ISS kan vervoeren. Samen met NASA ontwikkelt het bedrijf de life-supportsystemen die bemande vlucht mogelijk moet maken.


Conservo, 3 jaren geleden
afbeelding van Conservo

Als ik het goed gelezen heb staat er "point five seconds". Dat is volgens mij zelfs de laatste halve seconde en niet de laatste 5. Knap dat ze zelfs zo krap vantevoren nog kunnen aborten.

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Check, ik pas het aan

Freek op 't Einde, 3 jaren geleden
afbeelding van Freek op 't Einde

dure afhaalchinees


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 28 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl