Android 5.0 wordt in juni gelanceerd

tags:
Userpica

Android 5.0, genaamd Jelly Bean, wordt volgens technologiewebsite Digitimes al in juni gelanceerd.

Dit blijkt uit een verslag van Digitimes waarin het meerdere hardwarefabrikanten en -leveranciers van Google heeft gesproken. Android 5.0 richt zich voornamelijk op tablets, maar draait ook op smartphones.

De Chrome browser, die nu nog in een bètafase verkeert, wordt standaard geïntegreerd met het besturingssysteem om zo de synchronisatie tussen smartphone, tablet en desktop optimaal te laten verlopen. Volgens Digitimes moet het met Jelly Bean ook mogelijk worden om twee besturingssystemen tegelijkertijd op je smartphone te draaien. De technologiewebsite zegt dat Google je de kans wil geven om bijvoorbeeld naast Android ook Windows Phone 8 als besturingssysteem te gebruiken.

In de komende maanden krijgen de meeste Android smartphones het huidige besturingssysteem van Google, Ice Cream Sandwich. Waarschijnlijk krijgt de Galaxy Nexus het nieuwe Android 5.0 als eerste, zo lang Google deze zomer niet met een eigen tablet op de markt komen. Aangezien de Chromebook niet naar Google's verwachting verkocht, zou dit een logische stap zijn.


Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Top. Maar liefst 1 procent van alle Amdroid toestellen heeft nu ICS geïnstalleerd en Google vindt het alweer tijd voor iets nieuws. Getting your priorities crooked.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ontwikkelingen van Android door Google staan los van de keuzes van fabrikanten. Zo wijkt samsung af van de standaard ICS knoppen bij de gloednieuwe SGS3 en worden niet alle bestaande modellen direct voorzien van het nieuwe ICS.
En waarom ook. Ik heb 2.3.6. draaien op mijn GSM en dat bevalt me meer dan goed.

Machiel, 3 jaren geleden
afbeelding van Machiel

Het is toch juist goed dat Google zo snel nieuwe versies uitpoept? Als het nou dure updates waren, zoals besturingssystemen op PC...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl