Appeltaart op een stokje

Appeltaart op een stokje

05-08-2009 16:05 Laatste update: 29-04-2018 09:39

Anneloes van Gaalen

Lolly's hoeven niet naar mierzoete aardbeien te smaken. Deze lolly's voor volwassenen zijn gewoon taart-op-een-stokje.

Wie ooit in zijn leven een Amerikaanse supermarkt is binnengestapt, weet dat er een wonder wereld van etenswaar bestaat die wij in Europa (gelukkig) niet kennen. Een wereld waar je hotdogs-on-a-stick en ontbijtpizza's kunt kopen. Allemaal prefab, dus stijf van de conserveringsmiddelen en andere troep. Kortom, het ultieme junk food.

Aan het andere uiterste van de voedselketting heb je de zogenaamde food designers. Zij experimenteren ook met eten en verschillende manieren van serveren, maar gebruiken enkel verse producten in hun creaties (denk aan 's Neerlands hoop op het gebied van food design Marije Vogelzang of Chef Valentijn).

Ben je zelf ook niet vies van een beetje geëxperimenteer in de keuken, dan raad ik je de site Luxirare aan. Onlangs werd hier een stap-voor-stap uitleg gegeven over het maken van taart-lollies. Inderdaad kleine stukjes taart, met vulling, op een lollystokje. Hoef je dus niet meer te kiezen tussen de ouderwetse appeltaart of pumpkin pie, want de porties zijn zo klein dat je gerust meer dan een lolly naar binnen kan werken.