Concurrentie voor iPad in Nederland groeit

tags:
Userpica

Zo'n driekwart van de Nederlanders overweegt de aanschaf van een tablet. Van deze massa wil de meerderheid tablets met Android en Windows.

De iPad heeft nu nog een dominante positie op de tabletmarkt, ook in Nederland, maar als we een onderzoek naar de Nederlandse tabletmarkt door BelCompany mogen geloven komt daar in 2012 verandering in. Momenteel heeft 8 procent van de Nederlanders een tablet. Nog eens 82 procent van de rest van de Nederlanders overweegt een tablet te kopen. Opvallend daarbij is dat maar 15 procent van hen een iPad wil.

59% van de potentiele tablet-kopers geeft de voorkeur voor een bekend besturingssysteem, als Windows en Android. Dat is curieus, omdat Windows-tablets tot nu toe flopten. Maar de komst van Windows 8, dat geschikt is voor tablets, vormt misschien de omslag.

De Nederlanders die nu nog geen tablet hebben zijn niet bereid er meer dan 300 euro aan te besteden. 'De keuzecriteria gaan verschuiven. De tablet wordt populair onder de massa en Apple krijgt nu ook van andere spelers dan Samsung echt concurrentie', aldus Paul Vreeburg, algemeen directeur BelCompany.

In een ander onderzoek dat deze week verscheen stelt GfK Benelux dat door de grote verkoopgroei van smartphones en tablets ook de vraag naar dockingstations flinkt toeneemt. 'Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2010 is de verkoop hiervan gestegen met 22 procent. Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een 'double digit'-groei.'


Koen K, 3 jaren geleden
afbeelding van Koen K

8% heeft een tablet, en 82% van de overige 92% overweegt de aanschaf van een tablet. Dat zou betekenen dat ruim 83% van Nederland een tablet heeft of de aanschaf van een tablet overweegt. Dat cijfer is net iets lager dan de volledige internetpenetratie in Nederland (88%, bron) en sowieso groter dan de gehele bevolking in de leeftijdscategorie 6 tot 66 (bron).

Dat geloof ik niet. Volgens mij missen er wat onderzoeksgegevens of klopt het hele onderzoek niet.

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Verkoopt Belcompany de iPad ook los zonder abonnement? Lijkt me ook een belangrijke afweging in de aanschaf van een tablet. Hoeveel mensen willen een tablet met 3G als ze hem toch alleen thuis op de bank gebruiken? Zo'n onderzoek als dit is natuurlijk alles behalve onafhankelijk en vooral nuttig voor de PR afdeling van Belcompany.

Joris, 3 jaren geleden
afbeelding van Joris

Toen ik de naam 'Belcompany' tegenkwam in dit artikel begon ik ook meteen te twijfelen inderdaad. Overigens, alle leken noemen tablets 'iPads' omdat ze denken dat het zo heet (merknaam wordt zelfstandig naamwoord). Knap van Apple, is ze ook gelukt met de iPod en (vooral in het begin) de iPhone.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

De term "bekend besturingssysteem zoals Android en Windows". Ik ben benieuwd wat er zo bekend aan is? Er zijn eeen dozijn verschillende Android versies en de Windows op tablet heeft niks te maken met Windows op je PC.

Bezoekpeterer, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoekpeterer

Het wordt tijd dat dit gebeurt. www.a-s-k.nl

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Daarbij willen de nieuwe kopers niet meer dan 300 uitgeven aan een tablet... Verklaart meteen het lage percentage dat een iPad wil kopen

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Stemmingmakerij van Belcompany!!!!

James, 3 jaren geleden
afbeelding van James

Dit nieuws heeft ongeveer dezelfde impact door te roepen dat men in Lutjedam liever kranten leest dan digitaal nieuws.
Wat is Nederland nou? Hetzelfde aantal mensen woont in een normale wereld stad.

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
michelr, 3 jaren geleden
afbeelding van michelr

En jouw opmerking ook

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

En toch is de iPad superieur aan de andere plastic dingen waar rommel software op staat. I love my

iOS gebruiker , 3 jaren geleden
afbeelding van iOS gebruiker

Wat een totaal onzin onderzoek.....loop een goede elektronicazaak binnen en voel en bekijk al die andere tablets.....echt plastic rotzooi.....behalve Samsung lijkt nog wat maar die maken dan ook de helft van de iPad en gebruiken die dan ook rechtstreeks voor hun eigen tablet

Bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Vraag: Heeft de iPad nu al Flash???

iPad2Kopen, 3 jaren geleden
afbeelding van iPad2Kopen

Dus wil je een iPad 2 Kopen? Of een iPad 3 Kopen!? Dan Moet je hier even kijken http://www.ipad2kopen.com ;) Ook GRATIS iPad

iPad 3 Kopen, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 127 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl