Geen pauzes tussen Spotify-nummers

tags:
Userpica

Spotify wordt prettiger voor fans van electro of klassiek met gapless playback. En dj's kunnen nu crossfaden met Spotify.

Spotify voegt vanaf donderdag twee nieuwe functies toe aan zijn muzieksoftware: afspelen van liedjes zonder pauzes tussen de bestanden, het zogeheten gapless playback, en crossfade, de mogelijkheid om liedjes automatisch in elkaar over te laten lopen. Dat maakt Spotify nu ook interessanter voor dj's en anderen die tijdens feestjes of openbare gelegenheden de muziek bedienen. 

Gapless playback is vooral voor fans van elektronische en klassieke muziek fijn, omdat albumtracks in die genres elkaar vaak naadloos opvolgen. Spotify zet de gapless playback voortaan standaard aan. De tijd voor het crossfaden is zelf in te stellen van 1 tot 12 seconden.

Spotify heeft nog meer verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe release die vanaf donderdag wordt uitgerold. Zo zijn opties voor het abonneren op playlists, het toevoegen van favoriete nummers en het beheren van een vriendenlijst aangepast. Ook zou het bladeren door artiesten sneller gaan en kunnen abonnees de links naar betaalde downloads voortaan verbergen. Wie geen geduld heeft om te wachten op de automatische update, kan de nieuwe softwareversie nu al handmatig downloaden: Windows / Mac

Spotify's iPhone-app biedt sinds eerder deze maand ook een betere audiokwaliteit van 320 kbps.

door Tonie van Ringelestijn, 24-02-2012 09:05 5037 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 202 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl