Homorelaties in Star Wars-game bekritiseerd

tags:
Userpica

Een Amerikaanse christelijke organisatie heeft Star Wars: The Old Republic bekritiseerd vanwege de mogelijkheid om homorelaties aan te gaan.

De kritiek komt van het hoofd van The Family Research Council, Tony Perkins. In de dagelijkse radio-uitzending van de organisatie stelde hij dat 'in een nieuwe Star Wars-game de grootste bedreiging voor The Empire homoseksualiteit is'. Een vrij grappige opmerking, maar helaas is het toch echt serieus bedoeld.

Perkins zegt dat ontwikkelaar BioWare, die bekend staat om zijn progressieve denkwijze over homoseksualiteit in games, naar de dark side is overgelopen en ouders boos zijn dat hun kinderen worden blootgesteld aan homoseksualiteit.

Het antwoord van BioWare is simpel: 'In het Star Wars-universum bestaat het concept homoseksualiteit helemaal niet'. Op dit moment is het nog niet mogelijk om in Star Wars: The Old Republic homoseksuele relaties aan te gaan, maar dat wordt in de toekomst wel toegevoegd.

Niet alleen christelijke organisaties klagen vanwege de homoseksuele relaties in de games van BioWare, ook de (voornamelijk mannelijke) heteroseksuele gamers hebben al eerder geklaagd bij Dragon Age 2. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in die game na een 'ik vind jou ook aardig'-antwoord opeens een relatie aanging met een mannelijke elf. Een hele leuke mannelijke elf.


StichtingBreinUpYourButt, 3 jaren geleden
afbeelding van StichtingBreinUpYourButt

Wat moet je met die organisaties die geloven in iets wat je niet kan zien, ruiken of voelen. Het zijn een kudde fantasten die nu even hun mening ventileren.

Doe mij dan maar homo's, dat kan ik nog begrijpen. Ik ga toch ook niet lopen janken dat ik elke vorm van religie wil verbieden omdat ik er stapel van wordt dat ze alle andere bevolkingsgroepen liever geëlimineerd zien!!!!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
Friso Baaij, 3 jaren geleden
afbeelding van Friso Baaij

Tja dat soort achterlijke figuren en organistaties zorgen er juist voor dat steeds meer mensen atheist worden...

SybrenJD, 3 jaren geleden
afbeelding van SybrenJD

Vinden ze dat nu pas erg?
Je kon in 'Fable' al homoseksueel zijn, die game kwam in 2004 uit.

de meneer, 3 jaren geleden
afbeelding van de meneer

Ja maar dan was het nog volkomen digitaal. Nu heb je een digitale homofiele relatie met een digitaal personage waar zomaar een levend mens achter zit! Dat moeten we niet willen met z'n allen. Dat kan god toch niet bedoeld hebben zo…

Maar even serieus: het is toch haast schandalig dat die mensen wegkomen met het consequent en doelgericht beledigen en hoektrappen van alles en iedereen dat hen tegenstaat. Deze mensen zijn fanatieker dan welke Star Wars fan dan ook. Star Wars fans zijn gelukkig nog lachen. Dat kan je van deze medemenshaters niet zeggen.

Nesem, 3 jaren geleden
afbeelding van Nesem

1antwoord maar! Als god de schepper van alles is en regels heeft opgesteld, dan zouden er geen homo's en lesbo's bestaan? Als God ze gemaakt heeft en het dus ook zijn kinderen zijn hebben zij toch ook bestaansrecht en erkening? Als hij/zij niet wilde dat ze bestonden dan had die ze toch niet gemaakt? Kennelijk wilde hij alleen dat man-vrouw kinderen konden wekken maar liefde voor ieder vrij laten. Religie mensen moeten niet zeiken en op zijn stoel gaan staan en US of Abnormals al helemaal niet. Kinderen mogen wel drugs alcohol guns en de dood zien maar sex en relatie nooo!! Pfff wat een land zeg met 16 auto in 18e naar Irak en met 21e drinken? Onder de 21 wel oud genoeg om dood te gaan en te moorden maar niet oud genoeg om van bier te genieten?

Joeri ri, 3 jaren geleden
StichtingBreinUpYourButt, 3 jaren geleden
afbeelding van StichtingBreinUpYourButt

Ik ben atheïst en God bestaat niet naar mijn mening. Ik heb wel homoseksuele vrienden en kennissen en ik stoor me mateloos over dit soort uitlatingen.

Ik ben ook gewoon van mening dat wij onze grondwet moeten aanpassen zodat de vrijheid van godsdienst gewoon onder het kopje vrijheid van meningsuiting valt. Geen geouwehoer met bevoordeelde posities die een religie hebben.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ideale manier om uit de kast te komen, denk ik.....

Ben, 3 jaren geleden
afbeelding van Ben

Het is me in The Sims ook gelukt twee mannen elkaar te laten liefhebben - al is dat misschien niet zo opzienbarend.

Benjamin, 3 jaren geleden
afbeelding van Benjamin

Veelgebruikt voorbeeld van het 'hellend vlak argument' (= drogreden) is: als we het homohuwelijk laten bestaan, wat is dan de volgende stap? Dat we met onze kat mogen trouwen? Of met een hagedis?

Goed nieuws: Skyrim kan het allemaal! Dat moet dan absoluut nog erger zijn dan de homorelatie uit de Star Wars game, gezien de opmerkingen zoals hierboven (= wederom drogreden, haha).


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 65 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl