Top 5: BIC balpen

Userpica

De oude vertrouwde BIC pen is niet alleen goed schrijfgerei, maar ook een verassende bron van inspiratie voor designers.

1. De Amsterdamse modeweek is in full swing, maar het is crisis en alle goede initiatieven ten spijt is Nederland nog immer een kleine speler in de mondiale modewereld. Gevolg: geldnood in modeland. Ontwerper Mattijs van Bergen had ook geen geld, maar zoals het een goede creatieveling betaamt maakte hij van deze nood een deugd. Geen dure stoffen of exclusieve materialen in zijn show, maar doodgewoon katoen die hij zelf voorzag van prints. In totaal heeft hij er zo'n 300 pennen doorheen gejaagd.

 

2. Handgeblazen vaasjes die ooit het leven begonnen als balpen. Door verhitting en wat gemanipuleer verandert een BIC in dit schattige Daisy vaasje.

 

3. De BIC pen nodigt uit tot kluiven. Menig plastic dopje is gesneuveld, maar echt gezond kan dat kauwen op plastic niet zijn. Geinsipireerd op het kauwgedrag van BIC gebruikers bedachten de designers van Zo-loft een serie doppen waarmee je binnen no time je schrijfgerei tot eetgerei kan maken. Alle doppen zijn 100% biologisch afbreekbaar en niet giftig...logisch dat dit idee in de prijzen viel bij de Designboom competitie.

 

4. Je hebt ze ongetwijfeld eerder gezien, maar ze blijven prachtig: de Ballpoint portretten van Levi van Veluw. Wat valt er verder over te zeggen? Zeldzaam mooi...

 

5. Tot slot: de Spaanse kunstenaar Juan Francisco Casas maakt grote kunstwerken met niets dan een blauwe balpen. Geen kunst met een grote K, maar niets dan ontzag voor zijn kunde...

door Anneloes van Gaalen, 31-01-2009 10:03 7 reacties, 8684 views

van Dale, 6 jaren geleden
afbeelding van van Dale

... een verrassende bron...

gast, 6 jaren geleden
afbeelding van gast

en niet te vergeten Jan Fabre
big with bic!

jeroend, 6 jaren geleden
afbeelding van jeroend

Kende ze allemaal al. Bovendien trekt Casas doodleuk foto's over... Je kunt zelfs zien hoe ze zijn ingeflitst!

gitte, 5 jaren geleden
afbeelding van gitte

hej, het is de eerste keer dat ik deze website bezocht, en als ik eerlijk moet zijn, had ik zelfs nog nooit van dit tijdschrift gehoort. de reden dat het me aansprak is door deze artikels over balpennen. ik ben zelf heel creatief en graag met kunst bezig, en ik vind het echt heel leuk gevonden! vooral die vaas die oot een balpen was. ongelooflijk hoe men zoiets kan verwezelijken met een doodgewone stylo. groeten G.

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
jannie, 3 jaren geleden
jannie, 3 jaren geleden
afbeelding van jannie

nederlandse grafisch ontwerper

www.thinkbic.com


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 30 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl