Top 5: camera-apps voor Android

Top 5: camera-apps voor Android

19-04-2013 10:08 Laatste update: 28-04-2018 12:30

Dit zijn vijf mooie Android camera-apps waarmee je net iets meer kan dan gewoon een foto maken.

Vanaf vandaag is Bright magazine #51 uit, met daarin een app-test van camera-apps voor de iPhone, waar je net iets meer mee kan dan met de standaard app. Denk hierbij aan het gescheiden instellen van de belichting en de focus, multishot, timer, anti-tril en een aantal filters voor de nabewerking.

Spoileralert: de winnaars van de iPhone-test zijn Camera+ en Camera Awesome. Gek genoeg zijn er bijna geen camera-apps die zowel op Android als op iPhone draaien. Hier onze selectie van vijf mooie Android-apps, in willekeurige volgorde. Wat zijn jouw favorieten? Laat je tips achter in de reacties.

Camera ZOOM FX (€1,99)
Op dit moment de populairste betaalde fotografie-app in Google Play. De focus is in te stellen op automatic, macro of oneindig. Voor de witbalans zijn er een paar voorinstellingen. Als fotografiestand kan je kiezen voor antitril, voice activation, collage en time lapse. Een foto maak je door simpel met je vinger op het scherm te klikken. Ook is de app erg geschikt voor lolfotografie. Voeg de Android-mascotte toe aan je foto of gebruik de camera als een lachspiegel.

Camera360 Ultimate
Met meer dan 90 miljoen gebruikers (aldus de app zelf) en een gemiddelde van 4,5 ster uit meer dan 145 duizend recensies een ongelofelijk populaire app. Nog voor het schieten zie je wat een effect met je foto gaat doen. Verder heeft de app de mogelijkheid om twee foto’s over elkaar te schieten (zoals sommige analoge camera’s ook hebben) en een burst-modus om veel foto’s achter elkaar te nemen. Hij heeft ook zijn eigen cloudfunctie waar je foto’s kunt opslaan.

Camera FV-5 Lite
Deze app komt het dichts bij een pro-camera in de buurt. De belichting is in te stellen van een fractie van een seconde tot 30 seconden, waardoor je ook 's nachts foto’s kan maken. Verder zijn de witbalans en de focus vast te zetten en zijn beelden op te slaan als PNG. Ook is de ISO in te stellen en kun je er timelapses mee maken.

Shot Control (€2,49)
De minst gedownloade app van dit rijtje, maar wel met een paar mooie functies. Scrollen aan de linkerkant van het scherm is inzoomen, scrollen aan de rechterkant is de belichting instellen. De app reserveert een groot gedeelte van het scherm voor het menu, maar met de steeds groter wordende telefoons is dit geen probleem. In het menu ook mogelijkheden voor focus, ISO en witbalans. Een andere slimmigheid: in het menu kan je de delete confirmation uitzetten, zodat je snel je overbodige foto’s wist.

Cymera
De app schenkt in de huisstijl vooral aandacht aan de nabewerkfunctie, maar biedt ook veel functies tijdens het schieten. Naast normaal is er anti-shake, touch shots (voor snel achter elkaar schieten) en timer. Ook heeft het een brede selectie van focusverplaatsing, -vergroting en –verandering. Cymera kan worden gebruikt om lolplaatjes te maken. Door de gedetailleerd gezichtsherkenning maak je ogen groter of een lach breder.

Toch valt het niveau van apps tegen in vergelijking met de apps voor iOS. Dit zie je ook terug op Android-fora. Dit komt onder andere omdat er minder behoefte aan is, omdat toestellen met Android over het algemeen meer functies hebben.