Top 5: Preview AutoRAI 2011

tags:
Userpica

Na een budget-editie in 2009 is er nu weer een AutoRAI waar merken de ruimte krijgen. Een preview.

Over het algemeen zijn er op de AutoRAI zelden wereldprimeurs te vinden. Maar nieuws van eigen bodem des te meer. Het is een beetje een Gooische Vrouwen lijst geworden, maar dat is niet mijn schuld.

5. Donkervoort D8 GT 24H
Vergeef me het chauvinisme, maar Donkervoort uit Almere won de 24 uur van Dubai met de D8 GT en geeft ter ere daarvan een special edition uit. Dat verdient een pluim en een vermelding in deze Top 5. In onderstaande video zie je overigens de normale D8 GT.

 

4. Jaguar designer editions
Eén van de weinige echte primeurs voor Nederland: de Jaguar XJ en XF designer editions. Designer Ian Callum werd gevraagd hoe zijn ultieme XJ of XF eruit zou zien. Dit was het antwoord. Verkrijgbaar in grijs of zwart met pianolak en een 3 liter V6 diesel.

 

3. De Saabs
Die Zweden maakten ons eerst trots door ons Volvo's te laten bouwen in Nederland. Nu heeft Victor Müller Saab een beetje Nederlands gemaakt en mogen we dus ook trots zijn op de nieuwe 9-5 estate en 9-4x. Vergeten we voor het gemak even dat de productielijnen in Zweden stilliggen wegens cashflowproblemen.

 

2. K.I.T.T.
Vergeef me maar er staat een KITT replica op de AutoRAI. Die uit Knight Rider. Dat wil je toch gaan zien? Ik bedoel, wie maalt er dan nog om de nieuwe Opel Corsa met 1 procent bijtelling? Er staat trouwens een heel paviljoen vol hobby-auto's. Dikke kans dat je daar meer lol hebt dan op de rest van de beurs.

 

1. Ford Focus Econetic
Ik begrijp dat ik na KITT alleen maar kan teleurstellen met de nummer 1 in deze top 5. Maar krentenkakkers, eco-freaks met kinderen en zij met een lease-auto maar zonder tankpas: wees blij, er is een auto in het C-segment (Golf, Astra, Focus) met 14 procent bijtelling. De Ford Focus Econetic is niet alleen goedkoop in de lease, doordat je geen BPM betaalt en (voorlopig) geen wegenbelasting is het ook een goedkope auto als je hem van je eigen centen betaalt. Verwacht naast alle 107's, Aygo's en Polo Bluemotions dus ook de nodige zuinige Focusjes op de weg binnenkort.

De AutoRAI begint morgen en duurt tot 23 april


Diatopia, 4 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Rutger. K.I.T.T. Is overduidelijk jouw favoriet. Doe een beetje als Topgear en breek door alle marketing lobbyisten heen door jouw favoriet op 1 te zetten.

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Tesla staat ook op de Autorai. Ik hoorde iets over een model S...

Blackberry Bright app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Blackberry Bright app gebruiker

Volgens mij kunnen de eco klasses wel weer een tandje strenger. Wordt er uberhaupt nog een c-tje of slechyer gemaakt? Dit kost de schatkist veel te veel.

Oli4k, 4 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Ford heeft best nog een paar D, E en F modellen in hun assortiment. Zelfs een busje met G label behoort tot de mogelijkheden. Verrassend: de Ford Ka 1.6 heeft een F label. En het lijkt zo'n schattig zuinig autootje. Hier kun je alle labels op een rij zien: http://www.energielabelhulp.nl/content/aut...

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

En de nieuwe lancia natuurlijk, na overname van crysler

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Wat is er bijzonder er die lelijke ford
Er zijn zoveel evovriendelijke o's die er beter uit zien

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Prachtige wagen die Ford! Rijd heerlijk, kan niet anders zeggen.

rimave, 4 jaren geleden
afbeelding van rimave

Het gaat ook niet lang meer duren voordat de nu wegenbelastingvrije auto's ook alsnog belasting moeten gaan betalen. Misschien dat ze straks een soort korting krijgen, maar ze zullen niet eeuwig vrij zijn van belasting.

Eigenlijk moet dat hele wegenbelasting stelsel op de schop. Beter is om te betalen naar hoeveel je rijd (soort verkapte km-heffing) ipv dat je meer betaald voor een zwaardere auto en nog meer als ie niet op benzine rijd.

Thom, 4 jaren geleden
afbeelding van Thom

Nog beter is afschaffen van BPM en wegenbelasting en de accijns op brandstoffen flink omhoog. Dat stimuleert investering in duurzame en schonere auto's en het snel afschrijven van het precatalysator, -roetfilter, etc wagenpark.
Dit dient dan wel meteen in heel europa ingevoerd te worden natuurlijk.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 115 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl