Aangevallen om augmented reality bril

Aangevallen om augmented reality bril

17 juli 2012 om 12:52
Laatste update: 28 april 2018 om 17:09

De Canadese uitvinder van de augmented reality bril heeft nog wel de beelden van zijn belagers op zijn bril staan.

Canadees Steve Mann is een pionier zoals je ze maar zelden ziet: zijn tijd ver vooruit en compleet overtuigd van het nut van zijn eigen uitvinding. Daarom loopt hij al zo’n 34 jaar non-stop met een augmented reality bril à la Google Glass op zijn hoofd: de EyeTap. Kleine maar boeiende kanttekening: de bril zit aan zijn schedel vast.

Ook op vakantie draagt de professor zijn bril, in een fastfood restaurant in Parijs leidde dat tot een bizar tafereel. Al bij binnenkomst werd Mann door medewerkers over zijn bril ondervraagd, zo schrijft hij op zijn blog. Een doktersbriefje dat hij voor de zekerheid bij zich had, laat hij voor het eerst op zijn reis zien. De frietbakkers lijken tevreden, tot Mann tijdens het eten ineens hardhandig aan zijn bril wordt getrokken. Een groep van drie mannen waaronder minstens een medewerker van de eettent, begint moeilijk te doen.

Wat de mannen precies willen wordt niet helemaal duidelijk, wel verscheuren ze Mann’s doktersbriefje en dekken hun naamplaatjes af. Met wat geduw en getrek wordt Mann de straat op gewerkt, kennelijk zonder verklaring waarom. Mann denkt met lege handen te staan, maar dan blijkt een vreemd toeval. Normaal gesproken neemt de bril van Mann geen foto’s; het streamt alleen videobeelden live naar zijn oog voor verbeterd zicht. Die beelden staan kort in een buffer, om al snel weer overschreven te worden door nieuwe beelden.

Behalve deze keer. Door het geweld hield de computer in de bril er mee op. De buffer werd daarom niet overschreven en dus kan Mann het hele voorval terugkijken. Foto’s van zowel de aanvallers als eventuele getuigen heeft hij onherkenbaar op zijn blog gezet. Contact met McDonald's heeft Mann niet kunnen vinden, ook bij de plaatselijke politie had hij pech. Waarom de mannen zo moeilijk deden weet en snapt vooralsnog dus helemaal niemand.

Lees meer over:

Deel via