Disney gehackt: hackers zeggen 1,1 terabyte aan data in handen te hebben

©Disney

Disney gehackt: hackers zeggen 1,1 terabyte aan data in handen te hebben
14 juli om 22:51
Laatste update: 15 juli om 00:26

Een hackersgroep genaam NullBulge geeft aan dat het Disney heeft gehackt. Het zou gaan om een hack van de Slack-omgeving van het miljardenbedrijf. Slack is een samenwerkingstool waarbinnen gebruikers kunnen chatten en bestanden kunnen versturen. De hackers zouden de volledige Slack van de ontwikkelaars van Disney in handen hebben.

1,1 terabyte aan bestanden en chatberichten komen potentieel op straat te liggen. De hackersgroep NullBulge spreekt over het in handen hebben van de informatie uit bijna 10.000 kanalen, inclusief enkel logins en interne webpagina’s. De hackers spreken over informatie over projecten die nog moeten verschijnen, ruw beeldmateriaal en code. De hackers zeggen dat ze er zelf dieper in wilden duiken, maar dat ze eruit werden gegooid. 

Disney-hack

Er is nog geen officiële reactie van Disney gekomen op de hack. De hackers hebben ook nog niet de informatie online gezet, alleen screenshots van databestanden om te bewijzen wat ze in handen hebben. In systemen komen van Disney, kan betekenen dat er toegang is tot zaken die om Marvel, Star Wars en Pixar draaien, naast Disney zelf. Disney is eigenaar van al die merken. Ook steekt het veel geld in Epic Games, dat momenteel een nieuw Disney-speluniversum zou maken à la Fortnite.

Helaas staat dit type hack niet op zichzelf. In 2022 werd het grote gamebedrijf Rockstar nog het slachtoffer van een Slack-hack, waarbij 90 video’s van het aankomende, langverwachte spel Grand Theft Auto 6 werden gelekt. Bij een andere gamestudio, Insomniac, kwamen allerlei toekomstplannen op straat te liggen. Kijkend naar deze voorbeelden ziet het er niet goed uit voor Disney en weten we als publiek heel binnenkort misschien wel veel meer dan Disney al wilde vrijgeven.

Mis niets met onze nieuwe app.