©Humane

De Humane AI Pin wordt vaker teruggestuurd dan verkocht

De Humane AI Pin wordt vaker teruggestuurd dan verkocht

8 augustus om 09:40
Laatste update: 8 augustus om 09:46

Wat Humane ons voorschotelde was veelbelovend. Een AI Pin die ons veel gemak zou gaan bezorgen in het dagelijks leven. De realiteit is helaas anders, het product kreeg en krijgt veel negatieve reviews en wordt massaal teruggestuurd.

De Humane AI Pin had onze dagelijkse assistent moeten worden. In de presentatie van deze AI gadget zien we dat we handsfree informatie kunnen opvragen over bijvoorbeeld een product. Ook kunnen we berichten versturen en samenvattingen van onze e-mail opvragen. Daarbij kan een beamer informatie projecteren op onze handpalm en kunnen we met gebaren door het menu heen. 

Te mooi om waar te zijn

Het eerder positieve sentiment rondom deze Humane AI Pin was snel verdwenen toen de eerste reviews binnen kwamen. De bekende reviewer Marques Brownlee noemt het in zijn video zelfs het slechtste product dat hij ooit gereviewd heeft. Alsof dat net genoeg was bleek dat de case waarmee je de Humane AI Pin kan opladen niet veilig te zijn.

Negatieve verkopen

The Verge laat weten dat er tussen mei en augustus meer apparaten zijn teruggestuurd van verkocht. Tot nu toe zouden er 10.000 units verkocht zijn waarvan er nog 7000 in gebruik zijn. Ook zijn er 1000 orders gecanceld nadat de negatieve reviews online kwamen. Het vertrouwen in het apparaat is volledig verdwenen.

Producten die terugkomen worden vaak schoongemaakt, herstelt wanneer nodig en weer verkocht als B-keus of refurbished. Bij de Humane AI Pin kan dat niet, want het heeft een eigen telefoonnummer voor zijn dataverbinding en T-Mobile in de VS kan deze niet aan een tweede persoon toewijzen. Daarmee ligt er nu voor 1 miljoen dollar aan geretourneerde Pins in de schappen bij Humane.

Niettus

Een woordvoerder spreekt het bericht van The Verge tegen, maar komt niet met andere informatie. Tot nu toe is er voor 200 miljoen geïnvesteerd in dit bedrijf en voor 9 miljoen verkocht. Het doel was om in 2024 100.000 apparaten te verkopen. 

Lees meer nieuws over AI en mis niets met onze nieuwsbrief.