Delft Hyperloop verder als startup met geld van NS
De Delftse studenten die een Hyperloop-capsule ontwikkelen krijgen met hun nieuwe startup een investering van onder meer de NS.
Het studententeam Delft Hyperloop gaat verder als startup met de naam HARDT. Het nieuwe bedrijf krijgt van de NS en investeringsfonds UNIQ in totaal 600.000 euro. Beide partijen investeren elk drie ton. Daarnaast belooft het ministerie van Economische Zaken de ondernemers te helpen om hun netwerk uit te breiden. Het bedrijf ontwikkelt een eigen capsule voor het razendsnelle transportsysteem Hyperloop.
HARDT wil binnen vier jaar een werkend voertuig en een testbaan op volle schaal hebben, zegt mede-oprichter Tim Houter. "Het is onze ambitie om binnen waarschijnlijk tien jaar een eerste hogesnelheids-transportsysteem neer te leggen. Hoe mooi zou het zijn als HARDT in de voetsporen kan treden van Anthony Fokker of Albert Plesman."
Winnaar competitie SpaceX
Twee weken geleden wonnen de TU Delft-studenten met hun capsule de internationale Hyperloop-wedstrijd van ruimtevaartbedrijf SpaceX in Los Angeles. Ze bouwden de beste hyperloopcabine, een capsule die onder hoge snelheden door een vacuüm buis glijdt om passagiers van A naar B te sturen. De Delftse capsule was in LA nog niet de snelste: de Duitsers deden het net iets beter. Maar op andere punten scoorde Delft Hyperloop beter.
Delft Hyperloop maakte tijdens de wedstrijd van SpaceX een vlog voor het Bright YouTube-kanaal. Bekijk hieronder de laatste twee afleveringen.