Galaxy Gear wordt Samsungs smartwatch

Galaxy Gear wordt Samsungs smartwatch

5 augustus 2013 om 14:56
Laatste update: 28 april 2018 om 10:57

De smartwatch van Samsung krijgt de naam Galaxy Gear en gaat hiermee deel uitmaken van de succesvolle Galaxy-lijn.

Het is zo goed als zeker dat ook Samsung aan een smartwatch werkt. Geruchten over een smartwatch van het Zuid-Koreaanse bedrijf doken al eerder dit jaar op, maar uit de laatste aanvraag bij het Amerikaanse patentbureau geeft Samsung naast de naam ook een beschrijving van zijn slimme horloge.

De smartwatch gaat de Galaxy Gear heten en maakt hierdoor deel uit van de populaire Galaxy-lijn van Samsung. Een slimme zet, want de Galaxy Gear wordt waarschijnlijk als een accessoire voor de Galaxy-telefoons en -tablets in de markt gezet.

In het document dat bij de US Patent and Trademark Office is ingediend, staat dat de Galaxy Gear een 'draagbaar elektronisch apparaat in de vorm van een polshorloge, polsband of armband' is. De smartwatch zou een actieve dataconnectie hebben en kan telefoongesprekken, berichten en e-mails zowel ontvangen als verzenden.

Daarnaast beschrijft de aanvraag de manier waarop de Galaxy Gear met data omgaat. De smartwatch slaat data en berichten lokaal op en wisselt dit uit met verbonden apparaten. Hier valt ook 'persoonlijke informatie' onder. Dit betekent waarschijnlijk dat de Galaxy Gear net als de Fitbit Flex informatie aan bijvoorbeeld de S Health-app van Samsung gaat doorgeven.

De Galaxy Gear wordt waarschijnlijk samen met de Galaxy Note 3 op 4 september aangekondigd. De adviesprijs of daadwerkelijke releasedatum zijn nog niet gelekt.

Lees meer over:

Deel via