Panasonic onthult ’s werelds grootste led HDTV scherm

Panasonic onthult ’s werelds grootste led HDTV scherm

16 mei 2011 om 09:20
Laatste update: 28 april 2018 om 23:52

Racefans die het Amerikaanse Charlotte Motor Speedway circuit bezoeken, kunnen autoraces op een led-scherm van 60 bij 24 meter volgen.

’s Werelds grootste led hdtv scherm dat ruim 60 x 24 meter meet, bestaat uit 158 led-panelen en negen miljoen leds. De totale constructie weegt meer dan 300.000 kilo en over een periode van vier maanden werkten 57 mensen zo’n 11.000 manuren om het scherm te installeren langs het Amerikaanse Charlotte Motor Speedway circuit.

Voor Panasonic is dit uiteraard een showcase van televisietechnologie, maar voor racefans voegt het ook daadwerkelijk wat toe aan de beleving van de race. Vandaag de dag kan je op je 40+ inch televisie events als autoraces, concerten of voetbalwedstrijden in elk geval visueel beter volgen dan live. Je zit immers in een stadion of op een circuit ver verwijderd van de actie terwijl camera’s op televisie het overzicht en de details veel beter laten zien.

Dat is ook precies wat het management van het Amerikaanse racecircuit voor ogen heeft met ’s werelds grootste televisie; live autoraces kijken met het comfort van gedetailleerde beelden zoals je in de huiskamer bent gewend. Jammer dat deze megatelevisie dan niet zoals in de huiskamer full HD ismaar slechts 720p HD resolutie biedt.

Lees meer over:

Deel via