Samsung Galaxy Mega is megagroot: 6,3 inch

Samsung Galaxy Mega is megagroot: 6,3 inch
11 april 2013 om 15:51
Laatste update: 28 april 2018 om 12:30

Samsung komt met een bijna lachwekkend grote telefoon: de Galaxy Mega heeft een 6,3 inch scherm.

Groot, groter, grootst. We zijn inmiddels bij die laatste categorie aanbeland. Samsung introduceert een 6,3 inch Android-toestel, de Galaxy Mega. Een treffende naam want dit is de grootste telefoon tot op heden en eigenlijk noemen we dit een phablet. Het ontwerp van de Mega lijkt op dat van de Galaxy S4, de bekende kunststof behuizing met ronde hoeken.

Of het formaat van de Galaxy Mega nog enigszins bruikbaar is als smartphone valt te betwijfelen. We vonden de 5,5 inch Note II eigenlijk al net iets te groot. De specs van de Galaxy Mega zijn niet erg mega. Zo heeft het scherm een 960x540 pixel-resolutie wat niet al te hoog is voor dat formaat. Je zal dus veel makkelijker pixels op het scherm kunnen ontwaren. Het toestel weegt 199 gram.

Dit soort grote toestellen slurpt natuurlijk veel stroom, vandaar dat Samsung een grote 3200 mAh-accu in het toestel heeft gestopt. Maar die batterij is niet veel groter dan die van de Note II (5,5 inch). De Mega ondersteunt ook 4G.

Hij is in juni te koop voor de adviesprijs 599 euro. Voor liefhebbers van loeigrote 'telefoons' komt het Chinese Huawei binnenkort met de Ascend Mate met een 6,1 inch scherm. Die noemden we in januari al 'belachelijk groot', maar Samsung weet het te overtreffen.

Lees meer over:

Deel via