Google winkel store winkels pixel telefoon chromebook
Google Store

Google opent deze zomer eerste eigen winkel

20 mei 2021 om 15:48
Laatste update: 20 mei 2021 om 16:08

Net als andere grote techbedrijven gaat ook Google een fysieke winkel openen. De eerste Google Store opent deze zomer zijn deuren.

Google gaat zijn producten, zoals de Pixel-telefoons en de smart home-gadgets van Nest, nu ook in fysieke winkels aan de man brengen. De eerste van die Google-winkels moet deze zomer de deuren openen in New York. Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels Google in totaal voorziet en of die ook buiten de Verenigde Staten komen.

Behalve de telefoons en Nest-producten gaat Google ook computers en de Fitbit-producten in de winkels kopen. Daarnaast kunnen er bestellingen worden opgehaald en producten ter reparatie worden gebracht. Ook wil Google technische ondersteuning voor zijn producten aanbieden in de winkel.  

 

Google volgt met de eigen winkel het voorbeeld van Apple dat wereldwijd honderden eigen winkels heeft. Ook Microsoft had een aantal jaar eigen winkels, maar dat bedrijf besloot daar weer afscheid van te nemen. Nu heeft het bedrijf nog vier zogeheten 'experience centers'.

Fabrikanten als Samsung en Xiaomi hebben ook eigen winkels, waaronder in Nederland.

Getest: de nieuwe Google Chromecast