'Dit is echt Apple op zijn best'

©Apple

'Dit is Apple op zijn best'
Vandaag om 19:31
Laatste update: om 19:31

In deze podcast buigen we ons over drie nieuwe dingen van Apple: de gehoorfuncties in de AirPods Pro 2, de vernieuwde iPad mini en het gerucht dat Apple nog deze maand met een rits nieuwe Macs komt.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Verder in deze Bright Podcast: Whatsapp gaat gebruikersnamen invoeren, een doorbraak voor zonnepanelen en Duitsland zet vol in op waterstof.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsor:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Tips uit deze aflevering:

Interview: Apple-topman Tim Cook sprak opvallend open met de Wall Street Journal. Ook te zien op YouTube.

App: Amsterdam Monster Factory voor iOS. Monsters leiden je via augmented reality rond in Amsterdam, ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad.

Serie: Silo op Apple TV+. In november begint het tweede seizoen dus dit is een goed moment om te gaan kijken als je de serie nog niet gezien hebt. Silo draait om een volledige samenleving die onder de grond in een enorme silo woont. Verdiepingen met woningen, werk, landbouw, energie. Ze wonen daar al een paar generaties, hebben hele eigen gebruiken en gaan nooit naar buiten. Want: daar is het gevaarlijk, maar meer weten de mensen ook niet. Ze weten niet meer waarom ze daar nou zitten, en als je eenmaal naar buiten gaat mag je nooit meer naar binnen…

App: Merlin Bird ID, voor iOS en Android. Voor vogelaars om vogels mee te identificeren. Het tofst is de Sound ID functie, die luistert als een soort Shazam naar vogelgeluiden. De app maakt er vervolgens visualisaties van en aan de hand daarvan worden met algoritmes vogels geidentificeerd. De app is niet nieuw maar Erwin heeft ‘m nu pas ontdekt. En het mooiste: de app is gratis.