©Bright/Apple

iOS 18.1 lost deze iPhone-bugs op

iOS 18.1 lost deze problemen op de iPhone op

21 oktober om 21:16
Laatste update: 21 oktober om 21:54

Apple brengt volgende week de grote iPhone-update iOS 18.1 voor iedereen uit. Hoewel we in Europa geen Apple Intelligence krijgen, mag je naast een reeks nieuwe functies ook rekenen op oplossingen voor een paar problemen.

Vorige week schreven we al over de iPhone 16 Pro, die bij sommige gebruikers te kampen heeft met een probleem waardoor het toestel vastloopt en zichzelf opnieuw opstart. Deze vervelende bug zou met de komst van iOS 18.1 volgende week verleden tijd moeten zijn. Dat geldt mogelijk niet voor een andere iPhone 16-probleem, want de update zou nog geen oplossing bieden voor de snel leeglopende batterij van de nieuwe iPhone. 

Bugfixes in iOS 18.1

Vanavond werd duidelijk dat iOS 18.1 naast allerlei nieuwe functies ook deze bugfixes zal bevatten:

- Onbeluisterde afleveringen in de Podcasts-app worden nu niet langer onterecht als beluisterd gemarkeerd.

- Video's die in 4K 60 zijn opgenomen terwijl het apparaat warm is, stotteren niet meer tijdens het vooruitspoelen in Foto's.

- Digitale autosleutels kunnen je auto weer ontgrendelen of starten met passieve toegang nadat een back-up is gemaakt of een iPhone is overgezet.

- De iPhone 16 en iPhone 16 Pro zullen niet meer onverwacht herstarten.

Apple Intelligence

Het belangrijkste nieuwe onderdeel van iOS 18.1, dat waarschijnlijk op maandagavond 28 oktober verschijnt, is Apple Intelligence, dat beschikbaar komt op alle iPhone 16-versies en de Pro-modellen van de iPhone 15. De nieuwe AI-functies zijn voor Europese iPhone-gebruikers voorlopig niet beschikbaar. De iOS-update bevat bevat echter nog meer vernieuwingen die wel naar de EU komen.

Intussen lijkt ceo Tim Cook alle vertrouwen te hebben in Apple's AI-aanbod. In een nieuw interview zegt Cook dat zijn bedrijf misschien 'niet de eerste' is met AI, maar wel 'de beste'.

AirPods

Apple rolt komende week ook nieuwe AirPods-functies uit. Met de AirPods Pro krijg je niet alleen de mogelijkheid om je gehoor te testen, maar ook om de oordoppen als gehoorapparaat te gebruiken.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.