©WhatsApp

WhatsApp rolt zijn nieuwe widget op iPhone uit: zo werkt het

WhatsApp heeft nu een nieuwe widget op de iPhone: dit heb je eraan

Vandaag om 01:31
Laatste update: om 01:43

WhatsApp heeft via een update zijn nieuwe widget voor iOS 18 gelanceerd. Met de WhatsApp-widget op het beginscherm van je iPhone kun je sneller je favoriete chats openen.

WhatsApp heeft vandaag een nieuwe update voor zijn iOS-app uitgebracht: de versie 24.21.81. De belangrijkste vernieuwing is dat je op iOS 18 een nieuwe widget voor WhatsApp kunt toevoegen aan het beginscherm van je iPhone. Daarmee kun je sneller nieuwe of belangrijke chatgesprekken openen.

Vorige week lekte al uit dat WhatsApp de nieuwe widget voor de iPhone aan het testen was. De lancering liet niet lang op zich wachten en is nu begonnen. De uitrol gaat geleidelijk, waardoor momenteel nog niet alle WhatsApp-gebruikers de nieuwe widget al kunnen gebruiken. Maar je komt binnenkort aan de beurt, want volgens WhatsApp worden de nieuwe functies 'in de komende weken' naar iedereen uitgerold.

Opties voor de iOS-widget

Je kunt de nieuwe WhatsApp-widget overal op het beginscherm van iOS 18 zetten. Er zijn twee varianten: de kleine met twee gesprekken en de grote met vier chats. 

Er zijn vier keuzes voor de chats in de widgets beschikbaar: Recent, Favorieten, Vastgezet of Vaak gecontacteerd. Je kunt dus kiezen voor de meest recente chats, maar ook voor je favoriete chats of je vastgepinde gesprekken. Ook is er de mogelijkheid om in de widget automatisch chats te zien van mensen met wie je het vaakst contact hebt op de app.

Nog twee nieuwe functies

Met de nieuwe update voor iOS heeft WhatsApp ook ondersteuning toegevoegd voor zoomen van 0,5x tot 3x als je de ingebouwde camerafunctie gebruikt. Bovendien kun je voortaan anderen taggen in de Status-functie van de app.

Volg meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons Bright WhatsApp-kanaal.