©WABetaInfo

WhatsApp laat je thema's kiezen per chat en groep - zo werkt het

WhatsApp krijgt thema's voor je gesprekken en groepen: zo werken ze

7 oktober om 21:42
Laatste update: 7 oktober om 21:55

WhatsApp geeft je binnenkort de mogelijkheid om je individuele gesprekken te voorzien van een kleurtje of een afbeelding. Met de nieuwe thema's kun je makkelijker onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een date en een groepsgesprek met je familie.

Naast het personaliseren van je homescreen op je telefoon, krijg je straks ook meer opties om je gesprekken in WhatsApp naar eigen smaak aan te passen. Hoewel het nog niet officieel is aangekondigd, meldt WABetaInfo dat de nieuwe functie voor chat-thema's al beschikbaar is in testversies voor iOS en Android.

Het zou gaan om 22 thema's en 20 kleuren. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, hoopt zijn gebruikers hiermee nieuwe designs te bieden, zodat gesprekken een frisse uitstraling krijgen en net dat beetje extra persoonlijkheid.

Hoe werkt het?

Als je tevreden bent met je huidige vormgeving, hoef je natuurlijk niets te doen met je instellingen. Maar als je wel toe bent aan een nieuw kleurtje, bijvoorbeeld eentje die bij de herfst past, kun je een nieuw thema overwegen. Overigens kun je nog steeds een standaardthema selecteren dat op al je gesprekken wordt toegepast.

Wil je per contactpersoon een andere achtergrond instellen, dan ga je naar het 'info-menu' van die persoon. Open eerst het gesprek met de betreffende persoon en kies vervolgens zijn of haar naam bovenaan - dit geldt trouwens ook voor groepsgesprekken. Daar vind je straks ook de optie om een apart thema voor de persoon of groep in te stellen.

Geen zorgen, je ontvangers zullen hier niets van merken, dus je kunt elke kleur kiezen die je wilt. Hoewel WhatsApp standaard een achtergrond zal kiezen op basis van de kleur, houd je de mogelijkheid om deze zelf te wijzigen, zodat je gesprekken beter kunt onderscheiden.

Beschikbaarheid

Heb je deze functie nog niet? Geen paniek. Sommige accounts zullen de update pas in de komende weken ontvangen. WhatsApp rolt de chat-thema’s geleidelijk uit om feedback te verzamelen en de functionaliteit te optimaliseren voordat de bredere release plaatsvindt. Dit stelt de ontwikkelaars in staat om eventuele problemen op te lossen die zich tijdens de testfase voordoen. Houd WhatsApp in de gaten, en voor je het weet verschijnt de functie vanzelf in je app.

Thema's voor kanalen?

Het is overigens nog niet duidelijk of je straks ook een andere kleur kunt kiezen voor WhatsApp-kanalen, zoals ons eigen Bright-kanaal. Mocht dat wel het geval zijn, raden we je aan om voor een mooie lichtblauwe tint te gaan, zodat je ons meteen herkent.

Volg je ons nog niet op WhatsApp, dan is dit misschien wel een mooi moment. Je blijft daarmee op de hoogte van het belangrijkste tech-nieuws, waaronder updates over WhatsApp. Zo was er vandaag meer nieuws over een nieuwe functie van WhatsApp die het opslaan van contacten zowel makkelijker als veiliger moet maken. 

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met onze Bright-app.