WhatsApp pakt uit met deze nieuwe functie voor videobellen

© Freepik

WhatsApp wil Zoom aftroeven met deze functie
1 oktober om 21:57
Laatste update: 1 oktober om 23:38

WhatsApp introduceert nieuwe mogelijkheden voor videobellen. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende filters en achtergronden tijdens hun gesprekken, zoals je al langer kan doen met apps als Zoom.

De vandaag aangekondigde update van WhatsApp brengt tien filters en tien achtergronden naar de app. Het gaat om deze filters: warm, cool, zwart-wit, lichtlekken, dromerig, prismalicht, fisheye, vintage tv, matglas en duotone. Bij de achtergronden is er keuze uit: waas, woonkamer, kantoor, stenen, foodie, blend, strand, zonsondergang, feest en bos. Een aantal achtergronden zijn foto's, andere zijn illustraties.

Naast filters en achtergronden komen er ook 'touch up' en 'low light' opties. Deze zorgen ervoor dat je omgeving er beter uitziet op camera en dat je beeld helderder wordt in donkere ruimtes.

Hoe werkt het?

Tijdens een videogesprek verschijnt er een nieuw icoontje in de rechterbovenhoek van het scherm. Met een tik hierop open je het menu met alle beschikbare opties. De nieuwe functies werken zowel bij één-op-één gesprekken als bij groepsvideochats.

Zoom en Teams

WhatsApp wil hiermee concurrentie opvoeren met populaire videobeldiensten zoals Zoom en Microsoft Teams. Deze platforms werden tijdens de coronapandemie veel gebruikt voor thuiswerken en zijn nog steeds populair. Door soortgelijke functies aan te bieden, hoopt WhatsApp waarschijnlijk dat mensen voor hun app kiezen in plaats van andere diensten.

WhatsApp zegt dat de nieuwe functies in 'de komende weken' voor alle gebruikers op iOS en Android beschikbaar komen.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons eigen WhatsApp-kanaal.