©WhatsApp

WhatsApp chat theme wordt uitgebreid met meer mogelijkheden

WhatsApp chat theme wordt uitgebreid met meer mogelijkheden

Vandaag om 15:20

het is best knap wanneer je als messenger een geheel nieuwe werkwoord kan introduceren in het Nederlands. Appen refereert namelijk altijd aan de meest gebruikte chatapp van ons land en de rest van de wereld. WhatsApp krijgt steeds meer functionaliteiten, ook op het visuele vlak.

Waarschijnlijk besteed je heel veel tijd in WhatsApp. Dan is het jammer dat je de app niet kunt ‘stylen’ volgens je eigen smaak. Tot nu toe kun je alleen via de instellingen de wallpaper veranderen en dat is niet echt spannend.

Chat Theme

In de bèta versie van de app zijn aanwijzingen gevonden dat Meta werkt aan een Chat Theme. Hiermee krijg je de keuze uit heel veel mogelijkheden om je chatvenster fraaier te maken.


In de app kom je straks via de instellingen bij een nieuwe functie waarmee je de chat kan vorm geven. Er zijn verschillende mogelijkheden om de standaard achtergrond en chatvensters aan te passen. De bibliotheek waar je uit kunt kiezen voor een kleurrijke achtergronden die had je al. Een preview laat zien hoe de achtergrond er op het volledige scherm er uit ziet. 

Wat nieuw is dat de wallpapers samen met de andere kleuren nu een thema vormen. Ook kun je de tekstvensters van jou en diegene waarmee je chat aanpassen naar een andere kleur. Linksonder zit nog een schuif waarmee je helderheid kan regelen. Schuif je deze helemaal naar beneden, dan heb je een dark theme. Deze zat eerst op een andere plek.

Deze instellingen gelden alleen voor jou, de ontvangende partij ziet hier niets van. Vind je de wallpapers helemaal niks dan voeg je je eigen foto toe als wallpaper. Het is niet bekend of je dit per chat kunt instellen of dat het voor alle conversaties tegelijk geldt. 

Lees hier meer over WhatsApp