WhatsApp maakt de contactenlijst op je smartphone overbodig met nieuwe functie

©Unsplash

WhatsApp maakt contactenlijst op je smartphone overbodig met nieuwe functie
Vandaag om 11:55
Laatste update: om 11:55

WhatsApp heeft in de betaversie van de app voor iOS een nieuwe functie geïntroduceerd voor contacten. Dit moet het opslaan van contacten niet alleen makkelijker maken, maar ook veiliger.

Nadat Contact Sync eerder al verscheen in WhatsApp betaversie 2.24.19.12 voor Android, duikt deze nu ook op in versie 24.20.10.76 voor iOS. Het geeft gebruikers van de app een makkelijke manier om contacten toe te voegen en op te slaan via de app, ongeacht op welk platform ze het gebruiken. 

WABetaInfo meldt in een recent bericht dat de functie nog getest wordt, maar in de komende weken voor meer gebruikers beschikbaar zal zijn. 

Contacten WhatsApp veilig en makkelijk toe te voegen

‘Veilig’ is een breed begrip, maar WhatsApp gebruikt hem in de betaversies. Wat het bedrijf er precies mee bedoelt is op dit moment niet bekend. Zeker gezien je contacten zowel via je laptopc computer, tablet als smartphone toe kunt voegen, is het nog maar de vraag hoe veilig het precies is. Om dit te laten werken moeten dergelijke contacten namelijk wel opgeslagen worden op de servers van Meta

In de huidige WhatsApp-apps is er een versleutelde koppeling voor contacten, maar voor het opslaan van contacten in de app zelf zijn servers van Meta waarschijnlijk onmisbaar. 

Heb je daar geen zin in, dan is het goed om te weten dat WhatsApp je wel de mogelijkheid geeft om de functie uit te zetten.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met onze nieuwsbrief.