© Freepik

Met deze nieuwe functie in WhatsApp vind je chats sneller terug

WhatsApp test deze nieuwe functie om makkelijker chats terug te vinden

17 oktober om 23:47
Laatste update: 17 oktober om 23:53

Bijna iedereen gebruikt WhatsApp elke dag wel. Maar er zijn gebruikers die met zoveel mensen appen dat de juiste chat terugvinden moeite kost. Daarom heeft WhatsApp iets nieuws bedacht: lijsten met chats die je zelf kunt maken.

Met de nieuwe functie van WhatsApp kan je chats filteren door bepaalde gesprekken aan een eigen lijst toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld een lijst maken met mensen op wie jij altijd snel wilt reageren. Vervolgens kan je bovenaan jouw chats in WhatsApp zo'n lijst selecteren om alleen die gesprekken te zien. 

Ook kan je een lijst selecteren waarin al je groepen staan of een lijst waardoor je alleen alle chats met ongelezen berichten ziet.

In de publieke testversie

De functie voor eigen chatlijsten lekte onlangs al uit, maar WhatsApp is nu begonnen met het testen in een nieuwe bètaversie voor Android, meldt WABetaInfo. Als je die bètaversie van WhatsApp hebt, kun je de functie mogelijk al uitproberen, maar voor de meeste mensen is het nog even wachten. Toch zal het waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat de functie naar iedereen toe komt.

Eerder deze week werd duidelijk dat WhatsApp binnenkort nieuwe widgets op de iPhone wil lanceren. Met de widget voor iOS 18 krijg je sneller toegang tot recente of favoriete chats vanaf het iPhone-beginscherm.

Lees meer over WhatsApp en blijf op de hoogte met het Bright WhatsApp-kanaal.