Apple toont Amsterdam nu veel gedetailleerder op Apple Maps

©Apple

Apple toont Amsterdam nu veel gedetailleerder op Apple Maps
Vandaag om 18:01

Amsterdam sluit aan bij een rijtje wereldsteden dat op Apple Maps met meer detail wordt getoond. Trekpleisters zoals het Concertgebouw en het Van Gogh Museum zijn nauwkeurig nagemaakt, maar ook fietspaden en zelfs bomen hebben meer detail.

Apple Maps heeft al jaren een 3D-weergave waarop gebouwen uit de kaart omhoog komen. In de meeste steden zijn die beelden gemiddeld getailleerd: je ziet de vorm wel, maar er zitten geen ramen in de huizen. Sommige wereldsteden hebben een speciale behandeling gekregen van Apple. Met de Detailed City Experience worden de steden in meer detail getoond. Je ziet hoogteverschillen, bomen, zelfs de markeringen op de weg.

En vooral: de bekendste gebouwen zijn als in een soort digitaal Madurodam minutieus nagebootst. Zo had Apple Maps al een kleine Eiffeltoren en een mini Royal Albert Hall, en nu dus ook een klein Centraal Station en Magere Brug.

Mooi maar ook handig

Vanaf vandaag krijgt Amsterdam in Apple Maps ook de Detailed City Experience-behandeling. En niet alleen grote gebouwen zijn nagemaakt, maar zelfs het bekende Begijnhof is nu koddig in 3D te bekijken. Vooral in de nachtmodus zijn de 3D-modellen mooi: dan stroomt er licht uit de ramen.

De update is echter meer dan mooi alleen, want ook de navigatie gaat erop vooruit. Zowel rijdend als lopend en fietsend zie je in meer detail waar op de weg je moet rijden, dankzij duidelijkere markeringen op de weg. Alles van busbanen tot fietspaden en zebrapaden zijn netjes getekend. Leuk detail: zelfs de bomen die je in de 3D-weergave ziet, zijn qua maat en vorm zoveel mogelijk aangepast op de 3D-beelden en foto's die de Maps-auto's van Apple hebben gemaakt.

De gedetailleerde versie van Amsterdam wordt later vandaag automatisch toegevoegd aan Apple Maps. Iedereen met iOS 15 of hoger kan de vernieuwingen dan bekijken.

Meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.