Apple werkt achter de schermen aan speciale App Store voor gamers

©Unsplash

Apple werkt achter de schermen aan speciale App Store voor gamers
Vandaag om 16:18

Apple heeft mogelijk plannen om de App Store te combineren met Game Center door een downloadwinkel gericht op mobile gaming te lanceren. De functionaliteiten van Game Center zullen hierdoor niet verdwijnen, maar worden geïntegreerd in de nieuwe App Store.

De App Store zal voorzien zijn van een aantal tabbladen, waaronder Play now. Dat zeggen bronnen die bekend zijn met de zaak tegenover 9to5Mac. Dat tabblad zal de functionaliteiten van Game Center overnemen. Gebruikers krijgen op dat tabblad een overzicht van hun games, vrienden en meer. 

Net als in de huidige App Store maakt Apple ook gebruik van redactionele stukken, waarmee het Amerikaanse bedrijf bepaalde games wil promoten. Het geeft je als gebruiker een goed beeld van wat een bepaalde titel te bieden heeft. Je ziet niet alleen de desbetreffende game, maar ook welke uitdagingen en prestaties ermee gepaard gaan. 

Meer overzicht in de App Store

De nieuwe App Store kan meer rust creëren in de huidige downloadwinkel. Het is bijvoorbeeld een uitstekende plek om Apple Arcade weg te zetten en speciale evenementen van ontwikkelaars uit te zenden.

Achter de schermen is Apple al langer bezig om meer focus op gaming te leggen. Zo kijkt het bijvoorbeeld naar integraties met FaceTime en iMessage voor het sociale aspect van het verhaal. Het bedrijf stimuleert ontwikkelaars ook om minigames te ontwikkelen die via App Clips te spelen zijn. Dit zorgt ervoor dat iPhone-gebruikers bijvoorbeeld geen app hoeven te downloaden, maar direct aan de slag kunnen. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.