Tesla wil dat jij je elektrische auto opent of sluit met je Apple Watch

©Tesla

Tesla wil dat jij je elektrische auto opent of sluit met je Apple Watch
Vandaag om 15:28

Elon Musk liet zich eerder dit jaar al uit over een Tesla-app voor de Apple Watch, maar nu lijkt het daadwerkelijk te gaan gebeuren. In de verborgen code van de iPhone-app zijn verwijzingen te vinden.

De Tesla-app voor de Apple Watch maakt het volgens de code mogelijk om je elektrische auto te openen of te sluiten. Dat is minder futuristisch dan je denkt, want er zijn partijen die met hun eigen apps de actie al jaren mogelijk maken. 

De officiële app komt, naast veiligheid, uiteraard wel met voordelen. Zo heb je bij die versie bijvoorbeeld geen actieve iPhone nodig om de deuren van je Tesla ook daadwerkelijk te bedienen met je Apple Watch. 

Niet alle Tesla-modellen krijgen ondersteuning

Tesla maakt van je Apple Watch een digitale sleutel zodra het de app op de markt brengt. Toch zal de functie niet voor ieder model werken. Tesla Model S-modellen uit 2012 tot 2020 en Model X-modellen uit 2015 tot 2020 bieden geen ondersteuning voor digitale autosleutels. 

De kans is dus groot dat de Apple Watch-functie via de Tesla-app niet zal werken op die modellen. Andere voertuigen uit de vloot krijgen wel ondersteuning.

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met de Bright-app.