© Snap

snapchat maps kaarten aanraden favorieten plaatsen app
Snap Kaart

Snapchat gaat je tippen over restaurants in de buurt

28 juli 2021 om 18:40
Laatste update: 28 juli 2021 om 18:45

Snapchat gaat je vanaf vandaag wijzen op interessante restaurants en andere hotspots in de buurt via zijn kaarttab.

De fotoapp heeft al jaren een ingebouwde kaart waarop gebruikers in de buurt staan aangegeven. 'Snap Kaart' krijgt nu een upgrade, schrijft moederbedrijf Snap: met 'Plaatsen' kunnen gebruikers hun favoriete plekken aanwijzen en nieuwe bedrijven in de buurt vinden die wellicht interessant voor ze zijn.

"Met Plaatsen kunnen Snapchatters meer dan 30 miljoen bedrijven ontdekken, hun favoriete lokale plekjes registreren, en zelfs gepersonaliseerde aanbevelingen vinden van vrienden en de wereldwijde Snapchat-community", schrijft Snap. Het techbedrijf gaat de samenwerking aan met restaurantsite The Infatuation en Ticketmaster om nog meer informatie over nabijgelegen horeca te bieden.

Populaire plaatsen in de buurt

De nieuwe functies zijn onderaan de Snap Kaart te vinden, onder de optie 'Plaatsen'. Daar vind je de tabs 'Bezocht', 'Favorieten' en 'Populair'.

De tab 'Populair' analyseert waar je bent en wat je favoriete plekken zijn, en legt dat naast een lijst van plekken waar je vrienden en andere Snapchatters lovend over zijn. Op basis daarvan raadt de Snap Kaart plaatsen aan om te bezoeken.

Is dit de beste elektrische scooter?