© Spotify

spotify stopt auto modus car view
Geen alternatief

Spotify stopt met 'Car View'-modus voor muziek in auto

29 november 2021 om 08:24
Laatste update: 29 november 2021 om 08:24

Spotify stopt met de speciale 'Car View'-modus, die het veiliger maakte om de app in de auto te gebruiken.

Het bedrijf achter de muziekapp maakte geen officiele aankondiging van de beslissing, maar Android Police vond afgelopen week een bevestiging in de comments van een forumpost over de functie. Spotify biedt voorlopig geen alternatief voor Car View.

Wel is er sinds begin dit jaar Car Thing, een speciaal apparaat voor Spotify in de auto. Deze gadget kost echter 80 dollar en is alleen in de Verenigde Staten te kopen.

Car View bood een versimpelde interface voor in de auto. Zo was het gemakkelijker en veiliger voor bestuurders om muzieknummers uit te kiezen terwijl ze achter het stuur zitten, zeker als dat stuur geen ingebouwde bediening voor smartphones heeft.
 

Spotify: 'We doen onderzoek'

Sommige gebruikers hebben nog toegang tot Car View, maar daar komt binnenkort een einde aan. Het bedrijf raadt muziekliefhebbers aan om gebruik te maken van de Google Assistent of Siri om naar muziek te luisteren als ze achter het stuur zitten.

Volgens Spotify wordt er op dit moment "onderzoek gedaan naar de beste luisterervaring voor in de auto". Wat dit precies inhoudt, is niet duidelijk.

Drie vreemde oordopjes met verrassend geluid