Hoe hebben ze dat in elkaar gekregen?!
Michiel Cornelissen toont unieke capaciteit 3D printing met nieuw ontwerp.
Had je vroeger ook zo'n set Russische poppetjes waarbij de ene in de andere past? Beginnend bij de grote houten pop die je opent en waar een kleinere pop uit de grote tevoorschijn komt. Dat gaat door tot je eindigt bij een minuscuul popje dat niet meer open kan en uit één deel bestaat. Mesh Matryoshkas tart je voorstellingsvermogen. De Russische poppetjes anno 2013 kunnen niet open maar zitten wel in elkaar. Hoe is die pop in de pop gekomen?
Dat kan alleen met 3D printing. Nou struikelen we inmiddels over de driedee geprinte frutsels. Een manier om door de bomen het bos te zien is te letten op producten die zijn geprint op een manier die niet met conventionele technologie te construeren is. Zoals de zogenaamde nested shapes: objecten in of door andere objecten. De pop kan daar terecht gekomen zijn door ze tegelijk van onderaf op te bouwen.
Ontwerper Michiel Cornelissen laat met deze Matryoshkas precies de mogelijkheden van 3D printing zien. Eerder sprak hij tot de verbeelding met zijn Merry Bird in een kooitje waarmee hij een plek in het MoMa in New York veroverde.
De Mesh Matryoshkas kun je aanschaffen bij Soonsalon. Een setje oorbellen kost 34,50 euro, de kleine hanger inclusief lange verstelbare ketting van chirurgisch staal 35,50 en de grote 39,50. De kleuren zo knallend dat zelfs de oude Matryoshkas er niet aan kunnen tippen: rood, indigo, pink, oranje en geel bijvoorbeeld.