Toren van tiny houses
Deze modulaire microwoning is een slim vormgegeven huis, maar je moet wel een beetje van klimmen houden.
De Living Unit of Cabin van het Sloveense architectenbureau OFIS bestaat uit drie zwarte gestapelde dozen met taps toelopende zijvlakken. Doordat de drie blokken van 2,5 bij 4,5 meter met 2,7 meter hoogte op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, kun je een vakantiehuis maken, een refuge op een berg, een boomhut of een observatiehut in de natuur.
De verticaal gestapelde variant is het slimst. In het onderste blok is de keuken te vinden. De schappen van de keukenkast zijn ook de treden van de trap naar de volgende module. Precies als je denkt dat het spannend wordt, vind je hand een greep waardoor je toch relatief gemakkelijk boven komt. Daar zit in de als een verrekijker smaller wordende ruimte met een bed. Hier vind je ook een badkamertje met douche en toilet. De microwoning zou hier al af kunnen zijn, maar je kunt nog hoger. Vanuit een klein raampje kijkend voel je je als in een torenkamer.
OFIS bouwde de Unit voor extreme omstandigheden, in hun portfolio zie je stoere hutten op bergwanden en sneeuwvelden. Maar microwonen is een trend die in steden met ruimtegebrek en stijgende woningprijzen al waarheid is. Woningen van 35 meter met alles erop en eraan, waar bedden onder vloeren verdwijnen en bureaus uit muren draaien zijn in Amsterdam al te vinden. Van de slimmigheden in dit tiny house kan nog wat geleerd worden. Opgeteld komt deze Living Unit afgerond ook tot 35 vierkante meter, maar dan heb je een vrijstaand huis dat je nog kunt meenemen ook.
<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{"image_style":"liggend","image_link":""}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="4ed0f2ff-5157-407a-97a1-b05654894815"></drupal-entity>
<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{"image_style":"liggend","image_link":""}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="b8a377ed-c469-4b52-89e8-a7019ca4af11"></drupal-entity>