Foursquare nu in zestien Europese steden

Foursquare nu in zestien Europese steden

6 november 2009 om 12:51
Laatste update: 29 april 2018 om 08:06
  • Edial Dekker

Uitgaan wordt een spelletje, met Foursquare. De mobiele toepassing is nu in steeds meer Europese steden beschikbaar.

Amsterdam was de eerste Europese stad die moest geloven aan de mobiele toepassing Foursquare, maar de service is goed op dreef. Sinds afgelopen dinsdag hebben ook vijftien andere EU-steden de mogelijkheid om van de service gebruik te maken. Dat bewijst dat het goed goed gaat met het platform om het uitgaansleven interessanter te maken. Eerder kreeg Foursquare al 1,35 miljoen dollar aan investeringen en er heerst een grote buzz rondom de nieuwe service. De populariteit van Foursquare wordt vaak geleken met de eerste fase van het microblog platform Twitter.

Afgelopen week was ik in New York City, een van de eerste Foursquare-steden van de wereld, en het is interessant om te zien hoe de service zich daar heeft ontwikkeld. Welke bar je ook bezoekt, er is altijd wel een aangewezen 'Mayor' van de venue, iemand die de plek het meest (en vaker dan twee keer) heeft bezocht. Bovendien is de kans groot dat er al mensen zijn ingechecked in de bar. Mijn ervaring leert dat het ook een zeer goede conversation-starter is.

Ben jij Foursquare-gebruiker? Zie je het nut ervan in? Of is de hele hype onzin en hebben we het over een jaar nooit meer over?

Lees meer over:

Deel via