TV zonder kabel

Canal Digitaal start streamingdienst met live zenders

live tv streaming canal digitaal knippr kpn play
5 juli 2018 om 15:33
Laatste update: 6 juli 2018 om 07:37

Canal Digitaal komt met een tv-abonnement met live zenders, los van een abonnement voor kabel of satelliet.

Canal Digitaal is vooral bekend als aanbieder van satelliet-tv. Nu heeft het bedrijf ook een los abonnement voor live tv-zenders, die via een site of app bekeken kunnen worden. Er zijn apps voor Android en iOS, en de zenders kunnen naar tv worden gestreamd via AirPlay en Chromecast. Het is niet bekend in welke resolutie de zenders worden aangeboden. Een woordvoerder kon hier nog geen antwoord op geven.

Fox Sports Eredivisie

Er zijn twee abonnementen: het abonnement 'Vol' met 45 zenders voor 9,95 euro per maand en het abonnement 'Bombol' met 62 zenders voor 14,95 euro per maand, beide met een gratis eerste maand. Bij Bomvol zit ook Fox Sports Eredivisie. Waarschijnlijk gaat het daarbij om één zender: bij Ziggo kost het zenderpakket met Fox Sports Eredivisie alleen al 17,95 euro. Bij KPN betalen klanten 7,50 euro.

Abonnees van de nieuwe dienst van Canal Digitaal kunnen zenders zowel live kijken, als zeven dagen terugkijken. Ook is er een begin-gemist-functie, om bij een live-programma vanaf de start te kijken.

Eerder boden KPN en T-Mobile vergelijkbare diensten aan voor live tv-kijken via web of mobiel zonder een vast tv-abonnement. Die diensten KPN Play en Knippr zijn onlangs allebei gestopt.

Lees meer over:

Deel via