Datadiefstal

Ticketmaster schikt voor 10 miljoen voor hacken concurrent

Ticketmaster schikt voor 10 miljoen voor hacken concurrent
31 december 2020 om 12:29
Laatste update: 31 december 2020 om 12:37

Ticketmaster schikt voor een bedrag van 10 miljoen dollar na te hebben ingebroken op de accounts van concurrent Songkick.

Dat heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Ticketmaster maakte gebruik van de inloggegevens van een voormalig werknemer bij Songkick, die inmiddels bij Ticketmaster in dienst was, om in te kunnen breken in de systemen van Songkick en zo informatie te vergaren. Volgens het Amerikaanse ministerie zou Ticketmaster de intentie hebben gehad om de concurrent de ‘nek om te draaien’.

Songkick is een bedrijf dat artiesten de mogelijkheid biedt om tickets in de voorverkoop te zetten op een onlineplatform. Ook biedt het artiesten inzicht in realtime-informatie over de hoeveelheid tickets die via het platform worden verkocht. Door inzicht te verkrijgen in deze informatie kon Ticketmaster zien welke artiesten via Songkick kaartjes verkochten en hen overhalen om daarmee te stoppen.

Naast het inbreken in de computers van de concurrent zouden werknemers van Ticketmaster op bijeenkomsten het stelen van de wachtwoorden hebben besproken als een officiële bedrijfstactiek.

Ontslagen

De werknemers van Ticketmaster die bij de fraude betrokken waren zijn in 2017 al ontslagen, nadat de inbraken aan het licht waren gekomen. Een woordvoerder van Ticketmaster zegt tegen The Verge ‘tevreden’ te zijn met de uitkomst. "Hun acties waren in strijd met ons beleid en onze waarden. We zijn blij dat de zaak nu is afgehandeld."

De beste tech van 2020