©Canva

Zelfrijdende taxi filmt wie zijn banden lek stak

Zelfrijdende taxi filmt wie zijn banden lek stak

14 juli om 14:01

Zelfrijdende taxi’s kun je vinden op de straten in San Francisco. Een handig vervoermiddel, maar niet iedereen is er evenzeer van gecharmeerd. Een persoon heeft zo’n hekel aan de autonome bolides dat hij besloot de banden van de auto’s lek te steken. Hij heeft er alleen niet aan gedacht dat zelfrijdende taxi’s heel goed om zich heen filmen.

De verdachte werd opgepakt voor het kapotsteken van de banden van 17 Waymo-robottaxi’s in San Francisco tussen 24 juni en 26 juni. Die taxi’s zijn uitgerust met camera’s aan de zijkant en konden zo dus precies filmen wie de auto’s vandaliseerde. Het is bepaald niet voor het eerst dat mensen met een hekel aan de autonome auto’s hun onvrede uiten op een nogal verregaande wijze. Eerder dit jaar was er een groep mensen die een Waymo in de fik staken. Een jaar geleden werden er verkeerspionnen op geplaatst, waardoor ze tijdelijk niet meer functioneerden.

Banden stukgesneden

De politie kon met deze nieuwe aanval op de taxi’s op de camerabeelden zien wie er verantwoordelijk is voor de kapotte banden. Sommige banden werden zelfs doorgesneden terwijl er passagiers in de auto aanwezig waren, laat Waymo weten aan TechCrunch. Mogelijk heeft de verdachte zelfs vaker banden lekgestoken. De verdachte zegt niet schuldig te zijn voor deze 17 voertuigen, die 400 dollar per stuk kosten om te repareren. De vertegenwoordiger van de verdachte stelde zelfs dat het OM het straffen van arme mensen prioriteit geeft omwille van machtige bedrijven.

Waymo drukt het publiek op het hart dat het niet zomaar aan elke aanvraag van de politie voldoet voordat het video’s van de voertuigen deelt. Als er geen duidelijke juridische basis is of er wordt echt overdadig veel gevraagd, dan zegt het weleens ‘nee’ tegen een aanvraag.

Lees meer over Waymo.