'Tienduizenden illegale fatbikes in Nederland, niemand grijpt in'

©Unsplash/QMWheel

Bright Podcast illegale fatbikes in Nederland, instanties doen niets
17 juli om 16:48

Niet elke fatbike is illegaal, maar de illegale fatbikes blijken nog gevaarlijker dan we al dachten. Te gast deze aflevering: Harm Teunis, RTL-verslaggever en oude bekende van de Bright Podcast. Hij dook in de schimmige wereld van de illegale fatbikes en bevestigde zo waar we eigenlijk al bang voor waren. Maar wat nu?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Eén van de populairste fatbikes die in Nederland wordt verkocht blijkt inderdaad illegaal, toonde RTL Nieuws eerder deze week aan. Verslaggever Harm Teunis vertelt in deze aflevering meer over dat onderzoek, en waarom er tot nu toe eigelijk nog steeds niks aan gebeurd is.

Verder in deze aflevering: het nieuwe uiterlijk van Google Maps op Android, een mooi gebaar van VanMoof en zo gebruik je de achtergehouden iPhone spiegelfunctie toch in Europa, maar moet je dat willen?

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsor:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Tips uit deze aflevering:

Serie: Het derde seizoen van The Bear is vanaf vandaag ook eindelijk in Nederland te zien op Disney+. Nog steeds één van de grootste verrassingen op serie-gebied. Een rauwe, razendsnelle serie over een topchef die een simpele eettent wil omtoveren tot sterren-restaurant. Het vierde seizoen is ook al toegezegd .

Bram: Blauwe M&M’s, een podcast van 3voor12. Met al jaren de meest opvallende, ongelooflijke verhalen van achter de schermen. Van de vreemde eisen van artiesten – zoals een schaal enkel blauwe M&M's – tot de gouden bergen uit de CD-tijden en een kijkje backstage bij enorme podiumproducties waar meerdere vrachtwagens voor nodig zijn.

Game: Schim, een prachtig vormgegeven game van Nederlandse makers waarin je een wezentje speelt dat van schaduw naar schaduw moet springen. Ontzettend creatief bedacht en ontwikkeld, met een fraaie tekenstijl. Veel omgevingen komen Nederlanders bekend voor de game schuwt de melancholie niet. Vanaf 18 juli verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PS4 en PS5, Xbox One en Series X|S, Windows en Mac, kost zo'n 25 euro.