Viaplay blijft maar abonnees verliezen en belooft nu een strenge aanpak van illegaal streamen

©Unsplash

Viaplay blijft abonnees verliezen, belooft strengere aanpak illegaal streamen
18 juli om 14:34

Viaplay ziet zijn omzet dalen ondanks de gestegen abonnementsprijzen. Dat komt omdat abonnees nog steeds blijven weglopen bij de dienst. Wel belooft Viaplay het illegaal streamen van onder meer de Formule 1 harder te gaan aanpakken, want ook die mogelijkheid zal Viaplay geen nieuwe abonnees opleveren.

Met de prijsverhoging naar 17,99 euro per maand vanaf mei had Viaplay misschien gehoopt meer omzet te draaien. Maar kennelijk woog het aantal vertrekkende abonnees niet op tegen de prijsverhoging. Viaplay had afgelopen kwartaal een 2,3 procent lagere totaalomzet dan een jaar geleden, goed voor omgerekend een kleine 389 miljoen euro. Dat blijkt uit de nieuwste financiële cijfers van het Zweedse bedrijf.

Ondertussen zag het bedrijf 1 procent van zijn abonnees vertrekken. Misschien is de prijsverhoging voor Viaplay alsnog een doekje voor het bloeden geweest, en was het verlies groter geweest zonder die prijsverhoging. Die hoop sprak Viaplay het vorige kwartaal uit, toen bleek dat het 20 procent van zijn abonnees verloren was ten opzichte van een jaar eerder.

Zandvoort en Premier League

Viaplay moest eerder dit jaar nog van een faillissement gered worden met een miljoeneninvestering. Topman Jørgen Madsen Lindemann belooft investeerders opnieuw dat Viaplay het delen van wachtwoorden harder zal aanpakken. Ook zullen illegale downloads en streams worden aangepakt van sporten waarvoor Viaplay hoge licentiekosten betaalt.

Er is volgens Viaplay wel licht aan het eind van de tunnel, omdat er populaire evenementen aankomen. Topman Lindemann verwacht veel van de Engelse voetbalcompetitie die deze zomer start, en ook van de Formule 1 in Zandvoort met Max Verstappen in augustus moet voor een hoop kijkers zorgen. Later dit jaar zouden de resultaten van Viaplay dan beter moeten zijn, denkt de topman.

Meer Viaplay en mis niets met onze Bright-app.