©TED

Elon Musk is klaar met CrowdStrike na de mega-storing: 'Overal verwijderd'

Elon Musk schrok zich rot van de CrowdStrike-storing en neemt harde maatregel

19 juli om 19:54
Laatste update: 19 juli om 23:29

Tesla was vandaag een van de talloze bedrijven die veel last hadden van de wereldwijde computerstoring als gevolg van een fout in de software van beveiligingsbedrijf CrowdStrike. Tesla-baas Elon Musk schrok zich rot en heeft geen halve maatregelen genomen. 

Door een probleem met een update van CrowdStrike toonden talloze Windows-systemen bij bedrijven sinds vanochtend het gevreesde Blue Screen of Death. De fout in de beveiligingssoftware had wereldwijd grote gevolgen. CrowdStrike is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf dat veel grote bedrijven en organisaties als klant heeft. Een van de klanten is Tesla, dat ook tegen allerlei problemen aanliep door de storing.

'Van al onze computers verwijderd'

Elon Musk is inmiddels helemaal klaar met CrowdStrike en kondigt aan dat hij de software van het bedrijf helemaal in de ban doet bij zijn bedrijven. "We hebben CrowdStrike zojuist van al onze systemen verwijderd", aldus Musk op X. Behalve Tesla en X is Musk ook de baas van SpaceX, Neuralink en xAI.

Volgens Musk gaf de storing de toeleveringsketen van de auto-industrie vandaag een 'hartinfarct'. Door CrowdStrike van de eigen systemen te gooien, is Musk niet helemaal van het bedrijf af, zo erkent hij in een volgende post. "Helaas gebruiken veel van onze leveranciers en logistieke bedrijven het nog wel."

Verklaring van CrowdStrike

CrowdStrike heeft een verklaring gepubliceerd, waarin het excuses aanbiedt voor de storing. "We begrijpen de ernst en impact van de situatie. We hebben het probleem snel geïdentificeerd en een oplossing geïmplementeerd, waardoor we ons volledig konden concentreren op het herstellen van klantsystemen als onze hoogste prioriteit."

De storing werd volgens het bedrijf veroorzaakt 'door een defect in een Falcon-update voor Windows'. "Dit was geen cyberaanval. We werken nauw samen met getroffen klanten en partners om ervoor te zorgen dat alle systemen worden hersteld."

Lees hier meer over de CrowdStrike-storing en bekijk ook de leukste grappen over CrowdStrike.