©NYOB

Meta AI in WhatsApp meer landen en talen beschikbaar

Meta AI in WhatsApp in meer landen en talen beschikbaar

24 juli om 12:31
Laatste update: 24 juli om 12:33

Meta AI is de kunstmatige intelligentie van het moederbedrijf van Facebook en WhatsApp.Het kan, net als andere modellen, vragen voor je beantwoorden, je helpen met antwoorden en afbeeldingen maken. Tot nu toe was het niet te gebruiken in Nederland.

Deze tool van Meta is te gebruiken als website, maar ook in diverse producten van Meta. De belangrijkste is natuurlijk WhatsApp.

Nieuwe landen en talen, maar

WhatsApp en Meta hebben bekend gemaakt dat deze AI-tool in meer landen en meer talen uitgerold zal worden.  Deze slimme opzoekfunctie is nu beschikbaar in 22 landen. Daarbij horen de recent toegevoegde landen Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en Kameroen. Ook zijn er nieuwe talen toegevoegd aan Meta AI, dat zijn onder anderen Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Portugees en Spaans. 

Dit is dan de welbekende ‘blij maken met een dode mus’ want Meta AI is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Dat het niet in de Nederlandse taal is kunnen we nog wel mee leven. De uitrol in onder andere Nederland wordt vertraagd door zorgen rondom het datagebruik. 

De NYOB heeft met succes Meta AI gevraagd zijn uitrol te stoppen. De zorgen waren vooral rondom het gebruik van gebruikersdata om het taalmodel te trainen.

Lees meer nieuws over Whatsapp en mis niets met onze nieuwsbrief.