©Unsplash

Nieuwe Android-malware steelt je geld en wist daarna je smartphone

Nieuwe Android-malware steelt je geld en wist daarna je smartphone

1 augustus om 16:40

BingoMod is een veel te vrolijke naam voor verschrikkelijke nieuwe malware, die je geld steelt en daarna al je data wist.

Via sms kan deze malware op je toestel terecht komen. De malware doet dan net alsof het een beveiligingstool voor je smartphone is met namen zoals Antivirus Cleanup of WebSecurity. Vervolgens worden je inloggegevens gejat, tekstberichten gelezen en screenshots gemaakt.

Ook kunnen kwaadwillenden via de malware acties op de smartphone uitvoeren, zoals apps openen, op een specifiek gebied tikken en tekst invoeren. Met deze mogelijkheden kan er 15.000 euro per transactie via de bank-app worden gestolen.

Verder verspreiden

Een geïnfecteerd toestel kan ook worden gebruikt om de malware verder te verspreiden via sms'jes, stellen onderzoekers van Cleafy die BingoMod hebben ontdekt. En na het stelen van het geld en verder verspreiden van de malware, kan de smartphone compleet worden gewist.

De malware is nog volop in ontwikkeling. De maker focust zich nu op het beter verstoppen, zodat de kwaadaardige code minder snel wordt gespot.

Lees meer over Android, of blijf op de hoogte via de Bright-app.