©Sonos

Handig: Sonos-koptelefoon werkt met meer soundbars samen

Deze handige Sonos-functie werkt nu met meer soundbars

6 augustus om 19:40
Laatste update: 6 augustus om 20:05

Met de nieuwe Sonos-functie TV Audio Swap kun je het geluid van de soundbar bij je televisie naar de nieuwe Sonos Ace-koptelefoon sturen. Zo hoor jij je favoriete serie of een sport-uitzending, zonder dat de anderen in de kamer daar last van hebben. Na een app-update werkt dit nu ook met de meer betaalbare soundbars van Sonos.

Sonos voegt TV Audio Swap met een nieuwe update aan zijn 'goedkopere' soundbars toe. Het bedrijf ondersteunt daarbij niet alleen de iPhone en iPad maar ook Android. De functie werkt nu ook op beide versies van de Sonos Beam en de instapversie van de Sonos Ray. Sonos lanceerde de functie eerder op de duurdere Sonos Arc-soundbar. Het activeren werkte eerst alleen met iOS, maar voortaan dus ook met Android. 

TV Audio Swap gebruikt een directe wifi-verbinding om de audio van je soundbar naar de draadloze koptelefoon Sonos Ace te sturen. Bij de installatie heb je de nieuwe versie van de Sonos-app nodig. Het werkt met elke audio die op je televisie wordt uitgevoerd, dus ook die van je spelcomputer.

Ruimtelijk geluid

Sonos ondersteunt hierbij ook ruimtelijke audio en dynamische headtracking voor een 'meeslepende luisterervaring'. De headtracking past de richting van de ruimtelijke audio aan als je jouw hoofd beweegt, waardoor het effect ontstaat dat het geluid uit een specifieke richting komt. 

De Sonos Ace werd begin juni aangekondigd en is de eerste draadloze koptelefoon van het speakermerk. De headset heeft onder andere active noise cancellation en een Aware-modus voor als je meer van je omgeving wil horen. De Sonos Ace kost 499 euro.

Problemen met de Sonos-app

Sonos-baas Patrick Spence bood onlangs zijn excuses aan voor de problemen met de nieuwe app die het bedrijf in mei lanceerde. Na de grote update ontbraken ineens allerlei functies in de app. Spence belooft dat er de komende maanden elke twee weken een nieuwe app-update met verbeteringen verschijnt.

Kijk ook onze review van de Sonos Ace en volg voor meer updates ons WhatsApp-kanaal