Threads test posts die na 24 uur verdwijnen

©tipp-ex

Threads test posts die na 24 uur verdwijnen
14 augustus om 10:41

Een van de grootste nadelen van Social Media is dat alles wat je zegt en schrijft vastgelegd wordt. En dat kan tegen je werken, vraag maar aan Kevin Hart of aan deze e-sporter. Meta werkt met Threads aan een functie die deze ellende kan voorkomen.

Snapchat is de moeder der verdwijnende content, een functie die al vrij snel en succesvol overgenomen werd door Instagram met Stories. Ook andere platformen hebben deze manier van content delen omarmt inclusief de 24 uur limiet.

It wasn’t me

Verschillende bronnen melden dat Meta een dergelijke functie aan het testen is voor Threads. De functie is vergelijkbaar met Stories. Je post een Thread en deze zal na 24 uur weer verdwijnen. Ook de comments die er onder staan zullen verdwijnen. De bron meldt ook dat deze Threads niet meegenomen worden in de Fediverse. Met deze techniek kun je berichten van het ene platform ook op het andere lezen. In dit geval is dat niet wenselijk omdat de andere platformen de berichten niet zullen verwijderen.

Meta bevestigt dat ze deze functie aan het onderzoeken zijn. Het is wel een interne test mocht deze goed worden bevonden dan zal deze worden uitgerold om te testen onder een aantal gebruikers. Mocht de functie deze vuurproef doorstaan zal iedereen Threads kunnen plaatsen die verdwijnen. Kun je altijd ontkennen dat het gezegd hebt.

Lees hier meer over Threads en abonneer je op onze nieuwsbrief.