©Netflix

Bright Podcast Media-terugblik: 'Netflix heeft het stiekem toch heel goed gedaan'

Media-terugblik: 'Netflix heeft het stiekem toch heel goed gedaan'

21 augustus om 16:58

In deze speciale zomeraflevering kijken we terug op het entertainment van de afgelopen maanden, en vooruit naar wat er nog komen gaat. Welke series sprongen eruit, wat gebeurt er met de streaming-strijd en hoe staat het ervoor met games?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

De streamingdiensten kiezen voor een andere aanpak, met hogere prijzen, bezuinigen en advertenties. Maar wat was er nou eigenlijk de moeite waard om te kijken de afgelopen maanden, op die wildgroei aan verschillende diensten? En waar staan we voor te popelen de komende maanden?

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

De top 5 van 2024 tot nu toe van Erwin, zonder specifieke volgorde:

Baby Reindeer, op Netflix.

Ripley, op Netflix.

Fallout, op Prime Video.

Dark Matter, op Apple TV+.

House of the Dragon, op HBO Max.

Indie-games voor wie wat anders wil:

Sea of Stars, een vlotte RPG met een prachtige pixel art-stijl in lekker gevarieerde fantasy-wereld. Beschikbaar voor Nintendo Switch, PS4 en PS5, Xbox One en X|S en Windows.

Hades, een fenomenale roguelike waarbij geen level hetzelfde is terwijl je de zoon van Hades speelt die de hel probeert te ontsnappen. Razendsnelle actie waarbij je steeds wat beter weet welke aanpak je vijanden vereisen, terwijl je ook steeds wat betere wapens en vaardigheden kan unlocken. Beschikbaar voor Nintendo Switch, PS4 en PS5, Xbox One en X|S, Windows, Mac en iOS.

Pacific Drive, een survival-game waarbij je met je stationwagon de dennenbossen van de Pacific Northwest in de VS moet ontsnappen. Maar zoals wel vaker, gebeuren daar vreemde dingen. X-Files-achtige taferelen kom je tegen, dreigingen die je moet verkennen zodat je steeds beter weet wat je moet doen. Een game waar je met zo min mogelijk kennis in moet duiken, beschikbaar voor PlayStation 5 en Windows.