Gazelle biedt pechhulp tijdens Dutch Grand Prix met monteurs op e-bakfietsen

©Gazelle

Gazelle biedt pechhulp tijdens Dutch Grand Prix met monteurs op e-bakfietsen
23 augustus om 09:43

De Dutch Grand Prix barst dit weekend los en veel Nederlanders doen lekker Nederlands door op de fiets naar Zandvoort te gaan. Gazelle zag voorgaande jaren dat veel bezoekers met pech niet de technische kennis hebben om hun fiets te repareren. Daarom zetten ze dit jaar ‘safety bikes’ in.

Ook al heeft het KNMI Code Geel afgekondigd voor de kuststreek en is het nog maar de vraag of Max Verstappen en zijn concullega’s het circuit op mogen, veel Nederlanders zijn toch van plan om op de fiets te stappen richting Zandvoort.

Gazelle helpt de organisatie een handje mee met een mobiel serviceteam. Dat zijn monteurs die op e-bakfietsen rondom de Dutch Grand Prix fietsen om gestrande fietsers te helpen. Als je een lekke band of een kapot achterlicht hebt, kun je de monteurs bereiken via Whatsapp op 06-47089020. Er zijn ook bordjes met QR-codes gepland langs de populairste fietsroutes in Zandvoort. Daarmee roep je dan makkelijk een Gazelle-monteur op.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, schrijft op Nieuwsfiets dat er waarschijnlijk 40.000 racefans op de fiets naar het circuit komen. “Zelfs vorig jaar, met iets slechter weer, kwamen er weer tienduizenden met de fiets. Dat koesteren we als organisatie. Daarom is het geweldig dat Gazelle zich dit jaar gaat inzetten om onze fietsende fans te helpen als ze pech onderweg hebben.”

Veertig procent van de Nederlanders kan geen band plakken

Volgens Gazelle’s eigen onderzoek geeft 35 procent van de Nederlanders aan dat ze niet weten hoe ze hun fiets moeten repareren. Veertig procent kan ook niet zelf een band plakken. Het idee kwam vorig jaar op bij de fietsfabrikant, toen medewerkers meerdere keren technische hulp moesten bieden aan racefans met kapotte tweewielers. Gazelle was toen op het circuit aanwezig met een e-bike Sprintrace. In 2022 bouwde de fabrikant een DRS-zone tijdens de Dutch Grand Prix, waar fietsers dankzij windturbines een extra duwtje in de rug kregen.

Lees meer over e-bikes en download de Bright-app.