©Dongfeng

Chinese EV Dongfeng Box in Nederland te krijgen voor minder dan 20.000 euro

Deze Chinese EV kost minder dan 20.000 euro, als je snel bent

27 augustus om 11:35
Laatste update: 27 augustus om 13:30

Het Chinese Dongfeng brengt volgend jaar zijn kleine maar bijzonder complete elektrische auto 'Box' uit in Nederland. En wie nu nog snel gebruikmaakt van de subsidie, betaalt minder dan 20.000 euro voor de wagen.

In juni werd al bekend dat de Box van het hier onbekende Chinese merk Dongfeng hier misschien maar 20.000 euro zou kosten. Een tamelijk ongeloofwaardige prijs, maar het scheelt niet veel. Vorige week werden de eerste Europese prijzen al bekend en nu is er ook een Nederlandse site van de Box, met daarbij de Nederlandse prijzen. De kleine elektrische hatchback is een concurrent voor onder meer de kleine Citroën ë-C3, die net geen 25.000 euro kost.

Want de prijs van deze Box begint al bij 21.990 euro, voor de Style Edition met een vermogen van 95 pk, een batterij met 31,4 kWh en daarmee een actieradius van 230 kilometer. Je krijgt dan ook een 12,8 inch touchscreen, automatische airconditioning, een draadloze telefoonlader, achteruitrijcamera, binnenverlichting in 32 kleuren, keyless entry en rijassistentiesystemen.

Launch Edition: nog meer voor 1000 euro extra

Maar nog veel meer waar voor je geld is de waarschijnlijk tijdelijk beschikbare Launch Edition van de Dongfeng Box. Voor die 22.990 euro krijg je voor dus 1000 euro meer de versie met veel grotere 42,3 kWh-batterij, goed voor een WLTP-bereik van 310 kilometer. Dat is best opzienbarend voor die prijs, en dan krijg je er ook nog standaard 17-inch lichtmetalen velgen bovenop, een 360-graden-camera, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met ventilatie, verwarming en stoelgeheugen en adaptieve cruise control. En ook nog eens V2L, waarmee je je Box als enorme powerbank kan gebruiken voor bijvoorbeeld je e-bike, of op de camping voor je apparaten.

De eerste exemplaren van die Box Launch Edition worden al in oktober verwacht. En wie dus nog snel dit jaar bestelt, kan nog gebruikmaken van de SEPP-subsidie van 2950 euro. Dan is de Box er dus vanaf 19.040 euro voor de Style Edition, of 20.040 euro voor de Launch Edition. Die Style Edition lijkt overigens wel langer op zich te laten wachten, en is pas vanaf het tweede kwartaal van 2025 beschikbaar. De auto is er overigens in wit, lime-groen, lichtpaars en lichtblauw.

Wil je nog gebruikmaken van de subsidie, moet je de wagen wel nog dit jaar bestellen: volgend jaar stopt het huidige kabinet met de subsidie-regeling voor elektrische auto's. De wagens worden straks overigens uitgeleverd en onderhouden door bestaande dealers. In de Randstad zijn dat twee filialen van de bekende autodealer Gomes, in Alkmaar en Aalsmeer. In het Oosten van het land kan je terecht bij Baan Twente Rijssen en in het zuiden is ASV Veghel de dealer van de Dongfeng Box.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.