Tech-herfst begint, met IFA en iPhones

©Unsplash

Tech-herfst begint, met IFA en iPhones
4 september om 17:01
Laatste update: 4 september om 17:02

Jaarlijks word het tech-najaar afgetrapt in Berlijn, tijdens techbeurs IFA. Erwin is erbij, en vertelt alvast wat er te verwachten valt. Ook blikken we vooruit op dat andere grote event: de iPhone-presentatie volgende week.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

IFA, de grootste Europese techbeurs, de Internationale Funkausstellung. Ooit begonnen als radiobeurs, nu zie je er praktisch alles met een stekker.

Ook blikken we deze aflevering vooruit op de altijd grote afwezige op de IFA, en dat is Apple. Die houdt zijn eigen feestje, volgende week met de onthulling van de nieuwe iPhones. Wat kunnen we daar wel en niet verwachten?

Verder deze aflevering: een peperdure koptelefoon van Bang & Olufsen, een grote klap voor film- en tv-piraten en Game Mania is failliet.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsor:

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Tips uit deze aflevering:

Serie: Slow Horses begint weer op Apple TV+. Het vierde seizoen van de komische maar minstens zo spannende misdaadserie met Gary Oldman in een glansrol als hatelijke antiheld die een subdivisie van de Britse geheime dienst leidt, vol met afdankertjes en stumpers.

Film:Kingdom of the Planet of the Apes op Disney+. De vierde film in de nieuwste reboot van de bekende Apes-films. Deze keer zitten we veel verder na de drie originele films. Slimme aap Caesar is al generaties dood, apen regeren inmiddels de aarde maar de geest van Caesar leeft nog voort. De makers hebben het verhaal klein gehouden, en dat doet de film goed.

Documentaire: Spookslot, de Historie van Station Halfweg. Over het inmiddels gesloopte Spookslot van de Efteling. De opvolger Danse Macabre wordt volgende maand geopend, en dan is het leuk om nog even terug te kijken naar wat er eerst ook alweer stond. De documentaire is gemaakt door Efteling-fansite De Vijf Zintuigen, en het niveau is hoog. Iedereen die het Spookslot destijds bouwde komt aan het woord, en het wordt duidelijk hoe anders er destijds gebouwd en ontworpen werd dan nu. Je ziet beelden die nog nooit eerder vertoond zijn, en krijgt een heel mooi, ook deels technisch inkijkje. Zelfs als je weinig met de Efteling hebt, raak je vertederd door de liefde waarmee deze docu en dat Spookslot destijds gebouwd zijn. Gewoon te zien op YouTube, in twee delen van een uur.