©Unsplash

Massaproductie van de Nintendo Switch opvolger lijkt te zijn begonnen

Massaproductie van de Nintendo Switch opvolger lijkt te zijn begonnen

5 september om 13:59

Nintendo is een geheimzinnig gamebedrijf en de opvolger van de populaire Switch-console is hun best bewaarde geheim. Een officiële aankondiging lijkt dan eindelijk in zicht, want een van Nintendo’s consolefabrikanten investeert de komende periode zwaar in productiematerialen.

Game-analisten en media speculeren al jaren over de zogenaamde ‘Nintendo Switch 2’. Het bedrijf achter Mario en The Legend of Zelda, heeft een de populairste spelcomputers ooit afgeleverd, maar het feest is voorbij door sterk teruglopende verkopen. Gamers zijn toe aan de opvolger van de Nintendo Switch en game-analist voor MST Financial, David Gibson, schrijft op X dat we niet veel langer hoeven te wachten.

Hij laat zien dat Nintendo’s vaste Switch-fabrikant, Hosiden, opmerkelijk veel geld investeert in schaalvergroting voor de komende periode. Het gaat om 2 miljard yen in productiematerialen en nog eens 1 miljard yen in automatisering van het productieproces. Oftewel er is iets in massaproductie gegaan en hoogstwaarschijnlijk komt de opdracht van Nintendo.

Wanneer lanceert de Nintendo Switch 2?

Verder is er nog absoluut niets bekend over de Nintendo Switch-opvolger. Gibson is het met andere analisten eens dat later in september het gamebedrijf zomaar de eerste beelden kan onthullen, met mogelijk een lancering rond maart 2025. Dat zou in lijn liggen met eerdere spelcomputers die Nintendo onthulde en kort daarna naar de winkels bracht.

Van de Nintendo Switch zijn meer dan 143 miljoen exemplaren verkocht, maar de verkoop daalt razend snel. Vorig kwartaal verkocht de Switch bijna 50 procent minder ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Lees meer over Nintendo en blijf op de hoogte via de Bright-app.